Працівники Чорнобильського заповідника, Ботанічного саду імені Олександра Фоміна та ДСП "Північна Пуща" висадили в Чорнобилі рідкісні рослини, як повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження в Facebook.

У Чорнобильському заповіднику у рамках унікального експерименту висадили магнолії та інші рідкісні й реліктові рослини ...

Geplaatst door Державне агентство України з управління зоною відчуження op Woensdag 23 oktober 2019

На лівій стороні зони відчуження висадили магнолію, сосну кримську, рододендрон, гінгко дволопатеве, метасеквою гліптостробоїдну та інші рослини.

Метасеквоя ще не так давно вважалася зниклим видом. Однак, були знайдені скам'янілості останків рослини на Хоккайдо, Японія. А в 1941 році в горах Китаю виявили живі дерева.

Популярні новини зараз
"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

"У світі зберігається тенденція зникнення рідкісних рослин в природних ареалах. Саме тому ми зважилися на цей унікальний експеримент на території найбільшого в Україні природного резервату. А враховуючи особливості Чорнобильського заповідника – це буде ексклюзивний науково-дослідний проєкт, що не має аналогів у світі", - написали у повідомленні.

Спочатку рослини будуть адаптувати до умов життя в новому кліматі, а потім збираються висадити та інші рослини. Співробітники заповідника хочуть створити оглядовий майданчик з рідкісними рослинами, яку зможуть відвідати охочі.

Нагадаємо, раніше у Чорнобильській зоні помічені величезні коні: яскравий мурал прикрасив будівлю ЧАЕС.

Також Знай.uа писав, що у зоні відчуження затримали байкерів-екстремалів, - прощайте, залізні коні.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що брати відшукали в Чорнобилі неймовірне, їм не повірив ніхто.