хэллоуин

Головним святом осені є Хеллоуїн. Десятки мільйонів людей з усього світу готуються до цієї дати з початку жовтня, а перші вечірки починаються вже з середини жовтня. Сьогодні відсвяткувати Хеллоуін весело є однією з головних цілей не тільки дітей і молоді, а й людей старшого віку.

У цій статті ми розповімо, що таке Хеллоуїн, коли його відзначають, навіщо, які обряди свята, як вибрати і приготувати для себе костюм і макіяж і вирішити багато інших подібних питань.

Хеллоуїн 2019: коли відзначається свято

Хеллоуїн має тисячолітні обряди, так як прийшов до нас із глибини століть. Свято було придумане ще за часів кельтів, які проживали на території Британських островів і сучасної Німеччини. Воно мало містичне і сакральне значення, а пізніше поширилося по всьому і світу і трансформувалося в сезонне захоплення для дітей та дорослих.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Магічні ритуали і чорна магія завжди були частиною святкування, а обряди передевдягнення були покликані втекти від нечистої сили, яка за легендою виходила в світ на Хеллоуїн. Тоді ж люди придумали відкуповуватися від чорної магії смаколиками та солодощами, що сьогодні перетворилося в один з найбільш популярних звичаїв серед людей з усього західного світу.

Ніч на Хеллоуїн завжди використовувалася для ворожіня за допомогою підручних засобів або при зверненні до ворожок.

Дата Хеллоуіну не змінювалася вже багато століть. Свято відзначається 31 жовтня. Цього року воно припадає на четвер через що мільйони людей зі всього світу не зможуть, як слід відпочити, оскільки на наступний день їм потрібно буде йти на роботу або навчання. Однак, вечірки до Хелловіну все одно пройдуть в п'ятницю і на вихідних, так що подбає про тематичному костюмі і гримі все одно доведеться.

Хеллоуїн 2019 Україна

В Україні Хеллоуїн почав святкуватися лише в минулому десятилітті і ще не досяг такого масштабу як на Заході. Однак свято набирає стрімку популярність серед представників усіх поколінь і стає головним святом осіннього сезону.

Костюми для дітей і дорослих замовляють і купують за місяць до дати святкування, оскільки гуляння зараз проходять всюди - від дитячих садків до великих офісів. В Україні, особливо в великих містах, пройдуть тематичні заходи. Серед найбільших варто назвати Фестиваль вуличної їжі в Києві, тематична програма в Національному цирку і сотні шоу-програм майже у всіх ресторанах і клубах країни.

Обряди Хеллоуїна і їх значення

31 жовтня вважається днем ​​початку зими у древніх кельтів. Відзначимо, що представники цього древнегерманского племені взагалі розрізняли два сезони - зиму і літо. Якщо сьогодні ми шукаємо як зробити макіяж для хлопця чи дівчини або де купити штучну павутину, то тоді люди здійснювали ритуали, які повинні були відлякати від їх будинків нечисту силу, яка як раз в цей день виходила назовні. Серед інших ритуалів варто згадати такі:

  • відкуп від духів смачним;
  • погашення світла у всьому будинку;
  • приношення в жертву домашніх тварин;
  • прикраса будинку вирізаними гарбузами з вогником з багаття всередині.

З приходом християнства на німецькі та британські землі, Хеллоуїн перейменували в День всіх святих, проте жителі цих країн все також робили костюми своїми руками і встановлювали гарбуза, надаючи цим обрядам розважальне значення.

Відзначимо, що крім двох популярних назв у Хеллоуїна є ще два менш відомих - Меса всіх святих і Самайн або Самхейн.

Хеллоуїн: як гадати на любов

хэллоуин

Для дівчат буде цікаво гадати на любов. Дізнатися про майбутнє можна по фотографії, як і за допомогою підручних засобів. Ритуал гадання зародився ще у вісімнадцятому столітті, як і серед європейських дам, так і серед простих людей. Самим простими обрядами ворожіння на Хеллоуїн можна назвати такі.

Ворожіння №1

- Потрібно зрізати з яблука шкірку, думаючи при цьому про свою кохану людину;

- Якщо вдалося зрізати однією стрічкою без розриву, то і відносини складуться рівно і гладко;

Якщо вийшла купа нерівних шкурок, то чекали дрібних неприємностей.

Ворожіння №2:

- У темній кімнаті перед дзеркалом запалювали свічку і повільно їли яблуко, вдивляючись у віддзеркалення і вважаючи відкусаними шматочки, поки в дзеркалі не з'явиться суджений:

- Скільки разів встигла відкусити - через стільки років дівчина зустріне любов;

- З'їла все, а образ не проявився - в цьому році любові точно не зустріти;

- Згасла свічка - терміново потрібно припиняти ворожіння, так як в кімнаті з'явилася нечисть.

Прикраси на Хеллоуїн

Хэллоуин

Найкращі саморобні, бюджетні, швидкі прикраси на Хеллоуїн - це гарбузи. Цей сезонний овоч коштує вкрай мало, його можна купити майже в кожному магазині, а з нього можна зробити універсальну, веселу або страхітливу прикрасу на свято.

Відзначимо, що найбільш нескладний декор має назву світильник Джека. Під цією назвою мають на увазі той самий порожній гарбуз із жахливою пикою, в яку встановлюють свічку або лампочки. Згідно з традицією, чим яскравіше горить вогонь в гарбузі, тим буде спокійніше і щасливіше для господаря будинку і всієї його родини. Крім того, яскравий вогонь покликаний відганяти нечисту силу.

Костюм на Хеллоуїн 2019: як вибрати

хэллоуин

Свято неможливе без відповідних костюмів. Наряд можна зробити з підручних засобів, взяти на прокат. Ви можете вибрати популярні образи з сучасної культури, купити моторошні образи, зробити косплей на зірок.

Найпростішими і недорогими образами є наступні:

  • образ з закривавленим фартухом;
  • образ черниці;
  • образ Джокера;
  • гангстера;
  • термінатора.

хэллоуин

Для того, щоб спростити вам завдання з вибором способу на святковий захід, ми поділимося декількома пізнавальними відео.

Костюм для дітей можна купити, як і в звичайному супермаркеті або в інтернет-магазині. Костюм для дівчинки обійде від 200 гривень, а для хлопчика - від 100 гривень. До вибору сотні варіантів: від казкових персонажів - до образів зірок.

Хеллоуїн 2019: модний макіяж

хэллоуин

Макіяж на Хеллоуїн в 2019 році може стати вашоим зоряним моментом на будь-якому заході: від свята в школі - до клубної вечірки. Мейк-ап може бути легким і зробленим в домашніх умовах. Простий образ Арлекіна, жінки-кішки або модного Джокера займе навіть у новачка не більше години часу.

Макіяж для хлопців на Хеллоуїн, як правило простіший, проте і чоловіки можуть проексперементіровати і створити себе раз на рік складний образ або замовити послуги професійного візажиста в своєму місті. Милий образ з мультика або нескладний макіяж вампіра будь-який хлопець може зробити сам, переглянувши кілька уроків в Інтернеті або попросити про допомогу подругу.

хэллоуин

Для того, щоб спростити вам завдання з вибором способу на святковий захід, ми поділимося декількома пізнавальними відео. Ви можете користуватися даними прикладами або проявити фантазію і створити повністю унікальний образ.