USSD запити створені для швидкого отримання інформації від оператора мобільного зв'язку. Такі команди зазвичай використовують для перевірки актуальної інформації по рахунку і переходу на інші тарифні плани. За допомогою швидкого номери, можна перевести гроші або збільшити кількість мегабайт для користування інтернетом.

Швидкі команди Київстар

Київстар один з перших почав використовувати USSD команди, але з часом більшість команд забулася або сховалася на численних сторінках офіційного сайту оператора.

Гарячі команди

Найпопулярнішою у всі часи залишається команда *111#, яка дозволяє дізнатися про стан балансу. Друга за популярністю показує, які послуги у вас підключені і працюють в даний момент - *112#.

Перша команда показує виключно грошові кошти, а друга: кількість безкоштовних хвилин, мегабайт і безкоштовних повідомлень, якщо ці послуги підключені і працюють.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Щоб перевірити свій тарифний план треба ввести *100*01*2# і кнопку виклику.

Якщо ви забули свій номер телефону, то дізнатися його можна ввівши в рядок *161# і натиснувши кнопку виклику.

Лайфхак: запишіть ці команди на швидкий набір і зможете набагато швидше дізнаватися про стан рахунку.

Корисні команди

Стандартні і корисні команди USSD можуть допомогти в багатьох ситуаціях, так що перевірте, чи підключені у вас такі послуги:

  • Короткий виклик. Уявіть, що у вас немає грошей на рахунку, а треба терміново зв'язатися з абонентом. Оператор вирішив цю проблему і ви можете зателефонувати без з'єднання. Другому абоненту надійде виклик, але він зірветься, щоб змогли вам передзвонити. Така послуга підключена у всіх абонентів Київстар автоматично, але варто перевірити:

Перевірити статус послуги «Короткий виклик» *100*14*1#

Підключити послугу «Короткий виклик» *100*14*2#

Відключити послугу «Короткий виклик» *100*14*3#

Після команди необхідно натиснути Виклик

  • Повідомити мене. Коли абонент поза зоною досяжності, то можна нескінченно намагатися йому додзвонитися. А можна просто бути підключеним до сервісу “Повідомити мене”, вам прийде повідомлення, як тільки абонент з'явиться в мережі. Крім того, якщо абонент говорить по телефону, вам прийде повідомлення, коли лінія звільниться. Ця зручна команда підключена у всіх за замовчуванням. Але якщо хочете перевірити, то використовуйте код:

Відключення послуги *100*12*3#

Підключення послуги *100*12*2#

Перевірка статусу послуги *100*12*1#

Після команди необхідно натиснути Виклик

  • Хвилини на інші оператори. Іноді, дуже корисно мати в запасі кілька десятків хвилин, які дозволять безкоштовно спілкуватися з абонентами інших операторів. Навіть не так: необхідно мати можливість зателефонувати, навіть якщо на рахунку немає грошей. Рятують у цьому випадку екстра-хвилини від оператора, які вам дають в подарунок при поповненні рахунку на мінімум 50 грн . Послуга платна, якщо ви хочете отримувати 30 хвилин за поповнення, то треба оплачувати 10 грн в місяць, якщо хочете 100 хвилин за поповнення, то готуйтеся віддати 20 грн в місяць за такі “подарункові” хвилини. Підключити послугу можна за допомогою такого USSD коду:

30 хвилин *264*30#

100 хвилин *264*100#

Відключити послугу *264*0#

Перевірити залишок хвилин і термін дії *149#

  • День спілкування. Супер-зручна послуга для тих, хто користується телефоном для дзвінків нон-стоп. Підключивши цю послугу, ви платите дуже вигідну суму за безлімітне кількість хвилин на інші оператори. Щоб підключитися треба поповнити рахунок на 40 грн. Перевірити і підключити сервіс можна так:

1 добу (до 23:59:59 дня, коли послуга була підключена) 3,50 грн. Підключення послуги *100*77#

7 доби (день підключення послуги + 6 діб, до 23:59:59 шостого дня) 21 грн. *100*777#

14 діб (день підключення послуги + 13 доби, до 23:59:59 тринадцятого дня) 38,50 грн. *100*7714#

Термін дії послуги *100*77*1#

  • SMS за кордон. Тим, хто подорожує або спілкується з абонентами за кордоном - це необхідна послуга. За 20 грн ви отримуєте 25 швидких повідомлень в місяць для відправки на номери іноземних операторів:

Підключити Послугу *477*020#

Відключити Послугу *477*020*0#

Перевірити залишок пакетних SMS *158#

  • Екстра гроші. Ця послуга часто рятує, коли на рахунку “по нулях”, а треба терміново зателефонувати або підключити інтернет-послуги. На рахунок можна отримати додаткові гроші розміром від 10 грн до 250 грн. Послуга працює також в режимі роумінгу, перевірте, підключені ви до цього сервісу:

Замовити максимальну суму *117*1#

Замовити 10 грн *117*10#

Перевірка статусу заборгованості *117*2#

Автоэкстраденьги *117*7#

  • Переказ коштів. Тепер, поповнити мобільний рахунок можна навіть абонентам інших операторів, не тільки користувачам Київстар. Послуга коштує 3 грн, і ви можете зі свого рахунку “перекинути” гроші, які одразу прийдуть на баланс іншого абонента.

Мінімальна сума переказу-1 грн.

Переказ коштів *124*[сума]*380[номер]#

Підтвердження переказу *125# (При переведенні до 20 грн включно підтвердження не вимагається)

Перевірити стан рахунку *111#

  • Поповни мій рахунок. Тепер прохання про поповнення рахунку може прийти вам на мобільний. Поповнювати іншому абоненту рахунок чи ні - справа ваша, але якщо вам знадобитися така функція, то нею можна скористатися так:

надіслати запит про поповнення рахунку *132*380УУХХХХХХХ#, де YY - код мережі Київстар, ХХХХХХХ - номер телефону абонента.

Швидкі команди Київстар

  • Маячок. Сама зручна функція для батьків. Щоб визначити, де знаходиться дитина, не треба видзвонювати друзів і вчителів - просто підключаєте функцію Маячок і за 2,13 грн за один запит дізнаєтеся, де ваша дитина.

Підключення *147*1*4*380[номер]#

Визначити місце розташування *147*1*1*380[номер]#

Відключення *147*1*5*380[номер]#

Отримати список членів сім'ї *147*1*3#

  • Додатковий номер. Бізнес або особисті питання іноді вимагають наявність двох номерів. Щоб відправити повідомлення або зателефонувати з додаткового номера, треба набрати 818 перед номером абонента, якому ви хочете телефонувати або писати. Приходити повідомлення і дзвінки на додатковий номер будуть теж з 818 перед номером телефону того, хто відправляє інформацію. Замовити послугу, щоб не носити з собою два телефони, а всі вхідні дзвінки та смс приходили на один смартфон, треба ввести:

Замовити *100*33*2#

Перевірка статусу послуги *100*33*1#

Призупинення *100*33*4#

Зміна дод. номера *100*33*3#

Послуга коштує 0,43 грн на день.

Як користуватися USSD командами

Якщо ви все ще не знаєте, як користуватися USSD командами, то треба відкрити клавіші для набору номера телефону, ввести зазначені номери, разом з усіма написаними символами і натиснути кнопку виклику. Більшість команд виведуть вам повідомлення латиницею з потрібними вам даними.

Саме зручне - записати всі “гарячі” команди в телефонну книжку.

Швидкі команди Київстар

Програма для смартфонів

Київстар випустив програму для смартфонів з перевіркою балансу та з функцією поповнення рахунку. Ті, хто втомився від USSD-команд і хоче швидко дізнатися всю інформацію, може завантажити додаток. Зручно додаток тим, що в ньому можна дізнаватися не тільки стан рахунку і наявні послуги, але і швидко замовляти послуги, переходити на інші тарифи, дізнатися, які акції діють і брати участь в розіграшах.

Завантаживши програму, вам треба буде ввести свій номер, підтвердити його і заходити в особистий кабінет для управління балансом. Ви зможете переводити гроші, поповнювати з картки рахунок і замовляти копії картки віддалено.