Українських призовників за неявку штрафують на 255 грн. Але незабаром ситуація може змінитися.
Так, призовникам хочуть збільшити штрафи за ухилення від призову на строкову службу. Нову ініціативу представили в управлінні персоналу штабу Командування Сухопутних військ.

призыв 2019
призыв 2019

Незабаром 18-річним українцям можуть посилити покарання аж до позбавлення волі. Якщо призовники спробують ухилитися від призову в армію, зокрема, не з'являться за повісткою до військкомату.
На думку начальника відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Миколи Качаненко, сьогодні для призовника не є проблемою заплатити штраф в 255 грн і продовжувати ігнорувати повістки. Бо це незначна сума.

призыв 2019
призыв 2019

"За ухилення від військової служби покарання не "позбавлення волі", а лише "обмеження". Найсуворіший наш суд в кращому випадку може винести вирок у вигляді умовного покарання", - сказав на брифінгу полковник.

Військовий наголошує, що деяким призовникам сьогодні вигідніше навіть бути умовно засудженими, ніж служити в армії.

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі карають любителів "чих-пих": який штраф загрожує за спалювання листя.

Також Знай.uа писав, що українських водіїв ощасливили: штрафувати за найбільш поширене порушення більше не будуть.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що посилки з підробками будуть знищувати: як зміняться правила на українській митниці.