Верховна Рада ухвалила законопроєкт у другому читанні, відповідно до якого перелік об'єктів права інтелектуальної власності, захист яких здійснюється при переміщенні товарів через митницю, буде розширено. У пояснювальній записці до законопроєкту уточнили, що мета цього документа - зробити більш європейським українське законодавство.

Митниця

Згідно з цим законопроєктом, якщо співробітники митної служби будуть вважати вміст посилки контрафактом, то вона відразу може підлягати знищенню без з'ясування обставин.

Якщо предмети митниця знищить, то власнику не потрібно буде платити штраф, який передбачений ст. 476 Митного кодексу (штраф та конфіскація товару).

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Розробники законопроєкту пояснили, що це правило не поширюється на предмети, які громадяни везуть особисто. Тобто, закон працює тільки в сторону посилок, та й то не всіх. Під дію закону можуть потрапити невеликі (кількість не більше трьох, вага брутто не більше двох кг) партії предметів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Нагадаємо, раніше Інтерпол шукав його 14 років, а прикордонники зловили в момент: як поляки перевершили 190 країн і при чому тут Україна.

Також Знай.uа писав про сюрприз "від Трампа": одеські прикордонники піймали велику рибу, "улову" - на мільйони.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що львів'янин оригінально вирішив питання з контрабандною смакотою, - на кордоні не оцінили.