Зараз кожен знає, що таке супутниковий інтернет і з задоволенням користується його послугами. У цій статті пропонуємо розглянути докладніше, що собою являє супутниковий інтернет, яка його вартість і звичайно його переваги і недоліки. Природно важливою темою є тарифні плани і поширені провайдери супутникового інтернету, які протягом якого - то часу надають дану послугу.

Що собою являє супутниковий інтернет

Всі знають, що користувач отримує доступ до Глобальної павутини через супутник, який був запущений на орбіту Землі саме для цієї мети.

Для того, щоб отримати сигнал з супутника, користувачеві необхідно направити антену, строго на супутник, який в свою чергу обертається навколо Землі на так званій геостаціонарній орбіті. З цього ясно, що супутник знаходиться строго над екватором нашої планети і рухається навколо неї з кутовий швидкістю, яка дорівнює кутової швидкості обертання Землі навколо осі.

З землі людина бачить, що супутник просто знаходиться на одній точці і абсолютно нерухомий при цьому, саме на цю точку повинен орієнтуватися користувач, щоб направити свою супутникову антену.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Всі знають, що екватор розташований на півдні, саме тому всі тарілки спрямовані в його бік, мова йде як про інтернетівських, так і про телевізійних.

Якщо говорити ясніше, то «інтернетівський» супутник «висить» над Землею на відстані близько 36000 кілометрів, або на відстані 35 786 кілометрів над рівнем моря.

Яке обладнання встановлюють у абонента

Рухаємося далі, отже, на навколоземній орбіті літає супутник, а що ж в такому випадку встановлено у клієнта супутникового провайдера? Мало хто знає, але все обладнання, яке встановлюють клієнту в процесі підключення, свого роду надається в оренду, а користувач оплачує її кожен місяць, сума оренди включена в абонплату.

У кожного користувача є можливість самостійно придбати таке залізо, за рахунок його наявності щомісячна оплата телебачення буде на порядок менше.

У перелік необхідних деталей входить:

  • Супутникова антена в зборі з приймачем RT4000N;
  • Супутниковий модем RM4100N або RM4200N;
  • Кронштейн для супутникової антени;
  • Коаксіальний кабель, довжиною не більше 50 метрів (рекомендований RG6 типу FIN MARK F690BVcu).

Детальніше можна описати зовнішній вигляд тарілки, таки чином - супутникова тарілка в комплекті має приймач і модем, він в свою чергу встановлюється в приміщенні і пов'язаний з тарілкою за допомогою коаксіального кабелю. Зовні тарілка-антена для супутникового інтернету схожа зі знайомою багатьом телевізійної тарілкою. Єдине значуще відмінність - це більш масивний приймально-передавач, вага якого дорівнює чотирьом кілограмам.

Якщо в комплекті є передавач, то це говорить про те, що в даному випадку буде використовуватися двосторонній інтернет доступ, його ще називають - симетричним каналом зв'язку. Так само є і асиметричний, але це вже пережитки минулого, які маю куди більш громіздку систему підключення, і меншу швидкість передачі.

В даному варіанті максимальна швидкість на завантаження становить для прикладу в найдорожчому тарифі 20 Мбіт / секунду, а на передачу - 5 Мбіт / секунду.

Так от антени у напрямку до модему примикає один або два коаксіальних кабелі. Варто знати, що максимально допустима довжина якісного кабелю не повинна перевищувати 50 метрів. У разі більшої довжини кабелю і використанні схеми з двома кабелями (прийом-передача) є варіанти зі збільшенням довжини траси, але в той же час необхідна перевірка за місцем, орієнтуватися варто на показання загасання лінії (це залежить так само виключно від якості кабелю).

Кронштейн, який використовується для кріплення тарілки досить-таки потужний і має три точки кріплення. Варіантів для правильного кріплення тарілки величезна кількість, перше це надійність, варто враховувати, що до класичної парусність тарілки додається ще деяку вагу. Але про все це повинен турбується фахівець, а абоненти зі свого боку просто має визначиться наскільки їм потрібен саме супутниковий інтернет.

Які тарифи супутникового інтернету існують в Україні

На сегодняшний день данную услугу в нашей стране предоставляет не так много компаний. Тарифы в них почти не отличаются, поэтому покупатели зачастую пользуются самыми популярными операторами.

Кожен абонент може для себе вибрати найбільш підходящий тарифний план абсолютно безкоштовно, а вже раз на місяць вносити кошти на рахунок згідно з договором. Підключення відбувається досить швидко, а саме протягом доби. Після того як клієнт поживе послугами тарифу і не сплатить обов'язкову щомісячну абонплату, то його мають право підключити на інший тариф, який буде відрізнятися від обраного ним тарифу, так швидкість буде на порядок нижче, так що звично сидіти в мережі онлайн буде складніше. Так що краще не забувати вчасно оплачувати послуги, які надає йому супутниковий інтернет. Так само у користувача є можливість докупити додаткові Мегабайти для користування, що не входять в тариф, настройка по їх збільшенню пройде автоматично.

Яким чином можна перевірити швидкість супутникового інтернету Україна 2019

Природно затримка доступу в інтернет при підключенні до супутника має досить великий розрив у часі, для того, щоб перевірити швидкість інтернету користувач може скористатися одним із сервісів, які працюють в цьому напрямку. Так користувач може використовувати - спідтест, для перевірки швидкості використовуваного інтернету, але не кожен безкоштовний сервіс зможе надати точну інформацію по швидкості.

Провайдери рекомендують перед тим як зробити запит в гугл з метою перевірки швидкості інтернету, варто закрити всі невживані вкладки, так само якщо комп'ютер в цей самий момент взявся оновлювати яку - то програму, то варто дочекатися завершення, все це може серйозно впливати на швидкість, з - за чого дані будуть не точними.

Для того, щоб споживач міг підключитися для перевірки швидкості, йому необхідно в адресний рядок ввести такий цифровий адресу 95.210.254.131, а після натиснути на кнопку - ТЕСТ. Після виконання такої дії перед користувачем виникне інформація про запитуваних даних. Таким чином людина своїми руками може внести всі дані для перевірки швидкості і не звертатися до третіх осіб. Але варто пам'ятати, що працювати така перевірка буде тільки в тому випадку, якщо користувач буде перевіряти її саме по супутниковому інтернету, якщо буде здійснюватися перевірка швидкості за допомогою якого - небудь іншого провайдера, то інтернетна сторінка покаже помилку. Чому варто робити кілька перевірок швидкості інтернету один за одним? Та тому, що інтернет працює з перепадами, а так можна буде вивести середню цифру швидкості.

Якщо інтернет повільно завантажує сторінку, можна використовувати вайфай для перевірки, але варто пам'ятати, якщо швидкість тривалий час тримається на низькому рівні, то це може бути через недбалої установки або несприятливими погодними умовами. У таких питаннях користувачеві зможе допомогти цілодобова служба підтримки, з'ясувавши причину і допомогти в ній розібратися.

Переваги супутникового Інтернету

Звичайно ж відразу хочеться зауважити, що супутниковий інтернет помітно програє провідного інтернету, так що якщо є якесь - то оптоволокно, то варто підключити його не замислюючись. У тому випадку, якщо його немає або прокласти його занадто дорого, і немає стабільного бездротового інтернету від інших провайдерів, то в такому випадку звичайно супутниковий інтернет в пріоритеті.

Найбільш важливою перевагою, на якому робить акцент провайдер - це можливість надати доступ в інтернет з будь-якої точки України. Варто знати, що потужність передавача, не перевищує 3 Вт, ще зовсім трохи споживає роутер і модем.

Насправді карта супутника дає можливість використовувати інтернет в будь-якій точці, де супутникові карти мають пряму видимість. Таким чином розуміємо, що отримати супутникове з'єднання для передачі інтернету куди простіше, навіть якщо користувач знаходиться не в місті, а в селі на більш-менш відкритій місцевості.

Переваги супутникового Інтернету

Недоліки використання супутникового Інтернету

Незважаючи на високу швидкість світла, тобто відгук сервера, якому комп'ютер користувача надсилає запит, проходячи такий довгий шлях від абонента до супутника, від супутника до провайдера і назад, сигнал природно втрачає певний час. В середньому швидкість затримки передачі інформації становить

600-800 мс. Затримка в швидкості особливо помітна тим користувачам які люблять грати в комп'ютерні ігри для них така затримка недопустима.

Так само користувачі повинні пам'ятати, що для супутникового телебачення є альтернатива технологія IPTV. Послуга може бути платною і безкоштовною, все залежить від уподобань користувача. Але все ж для того, щоб можна було комфортно користуватися інтернетом, дивитися фільми, краще підключити собі безлімітний інтернет від 20 Мбіт / секунду, на сьогоднішній день на жаль це можна зробити не в кожному населеному пункті.

Недоліки супутникового Інтернету