Виплата субсидій відтепер буде здійснюватися по-іншому. Українців вже взимку чекає зміна розміру оплати за житлово-комунальні послуги.

Кабінет міністрів прийняв важливе рішення щодо субсидій для українців, повідомляє видання Politeka.

Субсидії призначатимуть по-новому

Уряд ухвалив постанову, яка передбачає підвищення плати за житлово-комунальні послуги з 15 до 20% та зменшення обсягу субсидій у наступному році. Водночас глава Кабміну Олексій Гончарук обіцяв, що частка оплати за послуги ЖКГ не буде перевищувати 15 % від доходів населення.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, давши надію суспільству, про те, що новий уряд повинен вжити заходів для зниження "комунальної" статті в доходах українців.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Субсидії призначатимуть по-новому

Та всупереч наміру глави держави розпустити Кабмін, міністри все ж затвердили постанову, яка передбачає збільшення плати за комуналку для субсидіантів. Тепер вони сплачуватимуть 20 % від середньомісячного доходу.

Крім того, уряд планує провести жорстку перевірку людей, які отримують виплати від держави.

Нагадаємо, раніше Зеленський та Гончарук пояснили, що не так з українськими дорогами

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям підвищать пенсію в три етапи

Також "Знай.ua" писав, що Скічко показав зворотний бік Укрзалізниці