В районі розведення сил в Золотому буде скасовано режим обмежень на переміщення завтра, в неділю, 3 листопада.

Таку заяву оприлюднив командир оперативно-тактичної угруповання "Північ" генерал Олег Микац.

"Починаючи із завтрашнього дня тут можна буде вільно переміщатися - відповідно виконувати всі заходи, які необхідно як для місцевого населення, волонтерів, журналістів та інших", - сказав він.

Микац повідомив журналістам, що в цьому районі вже 12-й день не було жодного порушення режиму припинення вогню.

На Донбасі почалося розведення сил
На Донбасі почалося розведення сил

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Разом з тим, керівник української сторони спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі полковник Олександр Борщевський підкреслив, що о 12.00 розпочнеться розмінування території у зоні розведення.

Також планується демонтаж ряду фортифікаційних споруд. Згодом очікується відкрити в цьому районі автомобільно-пішохідний КПВВ.

За його словами, ситуація на території контролюється за допомогою чотирьох відеокамер. Додатково забезпечено цілодобове чергування офіцерів та ведеться відео і фотофіксація співробітниками.

Володимир Зеленський на Донбасі
Володимир Зеленський на Донбасі

Раніше, незважаючи на ситуацію, окупанти демонстрували своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань. Це при тому, що готовність Збройних Сил України провести розведення сил і засобів на ділянці розведення №2 є стовідсотковою.

Нагадаємо, раніше СЦКК опублікував фото наслідків обстрілу бойовиками Золотого-4.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський назвав головні етапи для досягнення миру: при яких умовах на Донбасі припинять стріляти.

Також Знай.uа писав, що в Золотому завершилося розведення сил: офіційна заява штабу ООС.