В Україні відбудеться потужний землетрус, який може досягти сили у 8 балів. Зауважимо, що при такій силі у стінах будинків з'являються тріщини та руйнуються пам'ятники. Про таке розповіла сейсмолог Олександра Кендзьора

Як відзначається, потужний землетрус вже найближчим часом прогнозується в Україні, а точніше в Карпатах. Зауважимо, що така сейсмічна активність трапляється один раз на 100-120 років, і в 1908 році були зафіксовані останні потужні поштовхи.

За словами фахівця, на найбільші поштовхи відбудуться на Закарпатті. Вони зможуть досягти 8 балів за 12-тибальною шкалою. Оскільки не можна точно спрогнозувати, коли розпочнуться поштовхи, людям слід бути готовими до них заздалегідь.

Підкреслимо, що у зоні ризику знаходиться також захід Одеської області. Там фіксували поштовхи потужністю 6-7 балів. Епіцентри також були в Ужгороді, Мукачеві, Сваляві і в Прикарпатському регіоні.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, що у Західній Атлантиці тропічний шторм Умберто переріс в ураган. Основний удар припав по Бермудським островам. Знімки і відео бурхливої стихії почали з'являтися в соціальних мережах.

Як повідомляв портал Знай.uа, у турецькому Стамбулі стався сильний землетрус. Свідки публікують в мережі перші відео руйнувань туристичного міста.

Також портал Знай.uа писав, що в Атлантичному океані судно Bourbon Rhode, на якому знаходилося 14 людей, затонуло в результаті попадання в ураган.