У листопаді українців чекає ряд змін, серед яких перерахунок тарифів на газ, підвищення цін на сигарети, введення штрафів за перевезення дітей без автокрісел, "водійське посвідчення у смартфоні".

З початку поточного місяця змінилася ціна на газ для промислових підприємств. НАК "Нафтогаз України" відтепер пропонує природний газ за ціною 5861-6463 грн за тисячу кубометрів. У порівнянні із цінами за жовтень 2019 року ціна у листопаді зросла на 18,4-19,6%. У "Нафтогаз" такі зміни пояснили ростом цін на європейському ринку. Щоправда, експерти з енергетики зауважують, що це може стати причиною для підвищення ціни на газ і для населення.

Зростуть ціни на газ, ЕРА

Фахівці твердять, що курс долара у листопаді буде на тому ж рівні і становитиме близько 25 грн за долар. Крім того, Національний банк відмінює обмеження на купівлю валюти. З 1 листопада всі банки України повністю перейшли на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN, згідно зі стандартами якого нові рахунки будуть складатися з 29 букв і цифр, викладених у наступній послідовності: код України (UA), контрольний розряд (дві цифри), код банку (шість цифр), номер рахунку.

З листопада вартість пачки сигарет може піднятися на 4 гривень. Причиною зростання їх вартості є внесення поправки в закон "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального", згідно з якою встановлюється торгова націнка на сигарети для гуртової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кияни зможуть розраховуватися за допомогою додатків, Главком

Нововведення чекає і киян — у КМДА анонсували введення системи оплати проїзду за допомогою банківської карти або мобільних додатків Apple Pay і Google Pay вже в листопаді 2019 року.

Кабінет міністрів України 23 жовтня прийняв постанову про введення електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Відтепер за допомогою мобільного додатку Дія можна створити цифрову копію посвідчення водія та техпаспорту, які у разі потреби пред'являти патрульним поліцейським. Правда оцифрувати можна буде лише права нового зразка, тобто пластикові і діятиме таке нововведення лише на території України.

За перевезення дітей без автокрісел штрафуватимуть, ТСН

У кінці жовтня Верховна Рада прийняла законопроект, який зобов'язує перевозити дітей в автомобілі виключно в дитячому кріслі. За недотримання закону, водіям загрожує штраф - 510 грн, а за повторне порушення - 850 грн. Згідно з нововведенням забороняється перевозити дітей, зріст яких менш як 145 см або які не досягли 12-річного віку без автокрісел.

Столичних автомобілістів чекає ще одне обмеження — з 1 листопада максимальна допустима швидкість руху декількома шляхами Києва зменшилася до 50 км / год.

В Україні оновлять митницю, UA News

Українців чекає обновлена митниця — прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував запуск нової митної служби з 1 листопада, яка буде поділена на Державну податкову службу та Державну митну службу, як окремі центральні органи виконавчої влади.

Державне агентство рибного господарства опублікувало розпорядження, згідно з яким з 1 листопада вводиться заборона на виловлюваня риби в осінньо-зимовий період в зонах зимувальних ям. Порушників чекають штрафи від 34 до 680 гривень.

Нагадаємо, раніше показали, як оформити субсидію онлайн в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", за перевезення дитини без автокрісла каратимуть штрафом

Також "Знай.ua" писав, що українцям доведеться оновити водійське посвідчення