Контррозвідка Служби безпеки розповіла про російських військових і шпигунів, які брали участь у бойових діях на боці "Л/ДНР". Про це передає ТСН.

Українські військові викрили агентів, які працювали на 316 розвідувальний центр ГУ ГШ ЗС РФ, який дислокується в Новоросійську Краснодарського краю.

Наголошується, що його співробітники брали участь у анексії Криму і проводили розвідувальні операції проти України. Капітан 1 рангу Петро Каменщиків очолював підрозділ з 2012 року і організував системну роботу з вербування українців.

Петро Каменщиків, СБУ

Контррозвідка СБУ успішно стримує протиправну діяльність російської спецслужби шляхом затримання та притягнення до кримінальної відповідальності шпигунів Кремля. Під час обміну полоненими Росії віддали 4 агентів 316 РЦ ГУ ГШ ЗС РФ:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Антоніна Радіонова, 1969 року народження, родом з України, військовослужбовець Нацгвардії, затримано восени 2017 року, засуджено по ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") КК України до 4 років позбавлення волі;

Антоніна Радіонова, СБУ

Дмитро Кореновський, 1972 року народження, українець, затриманий у червні 2018 року, перебував під слідством за ч. 1 ст. 111 КК України;

Дмитро Кореновський, СБУ

Віктор Федоров, 1969 року народження, громадянин України, затриманий також у червні 2018 року, був під слідством за ч. 1 ст. 111 КК.

Віктор Федоров, СБУ

Юрій Ломако, 1961 року народження, українець, ексвійськовий ЗСУ, затриманий у грудні 2018 року, засуджено по ч. 1 ст. 111 КК до 5 років позбавлення волі;

Юрій Ломако, СБУ

Крім того, зараз вирішується питання про притягнення Каменщикова та інших працівників центру до кримінальної відповідальності за ст. 114 ("шпигунство") КК України. При цьому одним з кураторів 316 РЦ ГУ ГШ ЗС РФ капітану 3 рангу Олексію Анненку силовики вже направили повідомлення про підозру.

Нагадаємо, спійманий на гарячому директор лісгоспу Віктор Сиса вийшов сухим з води.

Як повідомляв портал Знай.ua, СБУ заявила про нові мотиви і замовників вбивства Каті Гандзюк.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський розповів, як українці допоможуть повернути Крим і Донбас.