найпопулярнішим сайтом для пошуку відео незмінно, ось вже багато років вважається youtube. Сюди завантажують офіційні відеоролики, фільми, невеликі сюжетні відео і збірки музики. В Ютуб можна знайти все, що пов'язано з відео-контентом. Тепер це не лише сайт для того, щоб ділитися відеозаписами, але і платформа для заробляння грошей. Сайт залишає за собою право бути єдиною платформою, в якій не передбачено скачування файлів.

Сьогодні ми розкриємо декілька секретів роботи з Ютуб і покажемо, що можна легко завантажувати потрібні відеоролики з сайту, наражаючи на небезпеку всіх правовласників.

Що таке Ютуб і з чим його їдять

Пошукові системи лояльно ставляться до гігантам, як youtube. І це не дивно. Щомиті на сайті Ютуб користувачі завантажують оригінальний контент. Це дозволяє сайту бути в ТОПах серед аналогічних проектів. По суті, Ютуб - це одночасно і хостинг і соціальна мережа. На сайті можна не тільки розміщувати відеоматеріали (тепер та аудіо), але і залишати коментарі, вибирати переваги і заробляти великі гроші за надання унікальних матеріалів, цікавих глядачам.

Ютуб був створений і запущений в 2005 році. Він є підрозділом Google і вважається другим за популярністю сайтом у світі. Угода 2006 року між творцями Ютуб і Гуглом вважається наймасштабнішою за історію роботи пошукової системи Google. Складно знайти людину, яка не знає Ютуб. На цьому сайті можна знайти відео будь-якої тематики і дивитися без обмежень.

Комерційні впровадження почалися з реклами, а тепер можна вкладати гроші у поширення відео та за кожен перегляд завантаженого відео отримувати винагороду. Ютуб заробляє на преміум-акаунтів, які проплачують перегляди без реклами і запускає нові сервіси для управління грошовими внесками глядачів для каналів, які живуть на пожертви. Такий сервіс поки працює в Україні, але буде запущений, коли банківська система дасть таку можливість.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Для чого завантажувати відео?

Багато користувачів помітили, що скачати з Ютуба відео неможливо. Цієї політики дотримується сервіс з його створення. Адже, завантажені на хостинг матеріали мають авторські права.

В деяких ситуаціях простіше завантажити відео і переглядати його без підключення до мережі. Варто пам'ятати, що цим ви порушуєте права власників відео, але в Україні ці закони слабо працюють, тому є кілька сервісів, що дозволяють завантажити матеріали, навіть, з Ютуба.

Якщо вам треба скачати фільм або передачу для перегляду без інтернету, то це можна зробити за допомогою розширень на Гугл хром або декількох сайтів. Також існують програми, які дозволяють завантажити матеріали на мобільний телефон з Ютуба. Матеріали завантажуються в стандартних форматах для комп'ютера або смартфона. Ви зможете використовувати відео в програмах редагування або переглядати в будь-якій доступній програмі.

Розширення для браузера

Самий простий, зручний і багаторазовий спосіб для скачування відео - це розширення для браузера. Встановивши плагін на комп'ютер, програма буде працювати автоматично і біля відео на Ютуб з'явиться кнопка з можливістю скачування відеофайлів. Таких розширень є кілька:

SaveFrom Helper дозволяє завантажувати будь-які матеріали, включаючи картинки, відео і аудіо. Ви зможете завантажити на свій комп'ютер файли з будь-яких сайтів. Це стосується Instagram і Ютуб, в яких немає такої вбудованої функції.

Ummy Video Downloader конвертує відео в MP4 і ви можете переглядати їх за допомогою будь-якої програми на вашому комп'ютері. Після встановлення розширення з'явиться кнопка біля відео, яка дозволить завантажити матеріали з Youtube в HD форматі.

Скачування відео без програм

Популярним способом скачування матеріалів з Ютуб вважається ssyoutube. Щоб перейти на сторінку скачування, треба додати в рядку адреси “ss” перед словом youtube. Приклад на малюнку:

Ютуб

Далі вас перекине на сайт з можливістю скачування матеріалів.

Цей спосіб дозволяє не засмічувати комп'ютер програмами, але знижує якість відео.

Завантаження відео на смартфон

Більшість сучасних смартфонів дозволяють переглядати відео з мобільної версії Ютуб. Якщо вам треба завантажити матеріали, доведеться використовувати програми, які треба завантажити в доступному для вашого телефону магазину додатків або зайти через браузер на сайт, де є можливість скачати матеріали з ютуб-посиланням.

Один з сайтів, які дозволяють завантажити відео на ваш телефон - https://www.moscatalogue.net/ . Щоб скачати матеріали, треба відкрити програму Ютуб на телефоні або через браузер, скопіювати посилання на відео і вставити посилання в рядок пошуку сайту Москаталог.

В каталозі додатків Google Play є зручна програма - Videoder. Вона доступна тільки для користувачів Андроїд. У ній також є функція завантаження потрібного відео за посиланням.

Також можна скористатися програмою Youtube Downloader, яка дає можливість завантажувати відео в декількох варіантах якості. Це сама проста і зручна програма для смартфонів.

Збереження відео частинами

Якщо вам треба завантажити тільки частина відео і не мучитися з обрізанням його в програмах, то скористайтесь сервісом https://www.clipconverter.cc/2/ . З його допомогою можна обрізати відео і отримати на свій ПК потрібну частину матеріалів, не засмічуючи комп'ютер об'ємними відео.

Щоб зберегти уривки з відео треба скопіювати посилання з Ютуба, перейти на сайт https://www.clipconverter.cc/2/ і вставити скопійоване посилання. Щоб отримати можливість вибрати потрібний хронометраж, треба вибрати формат MP4 і вам будуть доступні додаткові параметри. Виставляйте необхідний часовий проміжок у рядку старту і закінчення відео. Після перегляду реклами з'явиться кнопка “Старт”, натискайте її і зберігайте в потрібній папці ваше відео.

Як завантажити відео на YouTube

Якщо ж ви вирішили стати ютуб-блогером і завантажувати власний унікальний контент, то вам потрібно авторизуватися на сайті. Пройшовши просту реєстрацію, вам будуть доступні основні можливості Ютуба - завантаження відео.

Щоб завантажити файл на сайт, вам треба буде вказати шлях до файлу на вашому комп'ютері. зробити короткий опис і обов'язково написати назву відео. Програма запитає у вас ключові слова, за якими можна знайти відео і жанр, який відповідає завантажуваного контенту.

Варто прочитати правила завантаження відео файлів перед тим, як почати роботу з Ютубом. У зв'язку з обмеженнями, які регулярно вводить сайт, багато канали повинні уважно дивитися за контентом, яким діляться. Тут обмеження стосуються расових, релігійних, політичних, гендерних та інших аспектів. Також на вас можуть поскаржитися за використання авторських відео або картинок. Так що будьте обережні з копіюванням чужих даних.

Зараз існує бета-версія творчої студії від YouTube. Це той же сайт, але сторінка, яка відкриється дозволяє користувачеві редагувати і завантажувати відео контент. Панель управління вашим особистим каналом дозволить переглядати аналітику і налаштовувати відтворення відео.

Ютуб

Дитячий режим в YouTube

Ще одна зручна і корисна функція в YouTube - це батьківський контроль. Якщо у вас є діти, ви можете поставити обмеження для перегляду відео на сайті. Так як велика кількість матеріалом можуть бути корисними і руйнують психіку дітей, Ютуб дав можливість фільтрувати ролики. Так, у дитячому режимі, ваша дитина не побачить сцен насильства, відео сексуального характеру або ролики, які пропагують вживання алкоголю або куріння. Обмеження стосуються і реклами, що важливо.

Щоб включити батьківський контроль в Ютубі, скачайте додаток для вашого браузера YouTube Kids. Ваша дитина буде переглядати тільки той контент, який був дозволений фахівцями Ютуб.