У Києві затримали працівницю Національного банку Україну Олену Парову. Її підозрюють у вимагання хабаря у розмірі 30 тисяч доларів США.

Про це повідомили в Національній поліції Києва.

"Будучи службовою особою, зловмисниця через посередника вимагала 30 тисяч доларів США у представника фінансової компанії за видачу ліцензії. Затримання відбулося після того, як їй передали 15 тисяч доларів США", — йдеться в повідомленні.

Посередник, фото - Стоп Корупція
Посередник, фото - Стоп Корупція

Правоохоронці спіймали жінку та її посередника на гарячому, коли вона отримувала частину грошей. Повідомляється, що головний юрисконсульт операційного управління НБУ намагалася отримати від підприємця 30 тисяч доларів. Працівниця Нацбанку хотіла отримати гроші за те, що дасть чоловіку ліцензію на проведення валютно-обмінних операцій.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Варто додати, що Олена Парова, яку затримали на хабарі - юристконсультант НБУ та дружина начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням ГПУ Володимира Парового. Саме він є прокурором по справі Гандзюк.

Олена Парова досить давно працює в НБУ, а її чоловік - у ГПУ. У власності подружжя:3 квартири (дві в Києві одна в Чернівцях), 1 будинок під Вінницею, 6 земельних ділянок загальною площею в 8 191 метрів квадратних. На Олену Парову також записана Toyota Land Cruiser 200 2010 року, а на дочку-студентку Nissan X-TRAIL 2017 року. Також на рахунках родини понад мільйон гривень.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу — шахрайство та ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу — підбурювання до дачі неправомірної вигоди службовій особі. Наразі правоохоронці вирішують щодо повідомлення про підозру затриманим та обрання їм запобіжного заходу. У Нацбанку проводять внутрішню перевірку.

Нагадаємо, обличчям об асфальт: у Києві провели гучне затримання чиновниці Нацбанку, виною долари

Як повідомляв портал Знай.ua, через "гарячу" аварію в Києві центр столиці стоїть у 7-бальних заторах.

Також Знай.ua писав, у Києві екстрено перекрили три станції метро, проводиться термінова евакуація.