Uber таксі давно відомо, як одне з найпопулярніших таксі по всьому світу, якийсь час назад стало відомо, що послуги такого таксі також статут можливі і на території України. Дуже довго такий напрямок не було пущено в нашу країну, по всій видимості власники довго придивлялися і зважували всі за і проти відкриття такого бізнесу на Україні.

Коли все-таки на ринок України даний напрямок таксі було допущено, воно дало поштовх і інших подібних організацій, які сумніваються чи вводити в Україні подібні напрямки, чи буде це рентабельно.

Варто зауважити, що останніми роки в Україні почав з'являтися великий обсяг різних сервісів різних напрямків, в основному вони пов'язані з мобільними додатками і безготівковим розрахунком. Так замовити товар через інтернет, вже не є складним для все жителів нашої країни, даний напрямок щодня розвивається і не зупиняється на місці. Точно так же, розрахунок в будь-якому магазині по безготівковій карті дуже популярний, так будь-який покупець може не носити з собою занадто велику суму грошей, а просто вибрати товар і розрахуватися за нього за безготівковим розрахунком.

Таксі Uber, amarujala
Таксі Uber, amarujala
Таксі Uber

Сучасні мобільні додатки в смартфонах і планшетах, на сьогоднішній день вміють робити за людину чималу кількість роботи, тим самим помітно спростивши їй життя.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

З цього розуміємо, що Таксі Uber зайняло дуже потрібну нішу в бізнесі, і безсумнівно тримаючи марку і рівень обслуговування, зможе довго і гідно існувати на території України, повинні стати черговою сходинкою на шляху до щастя і процвітання.

Багато користувачів такого таксі для себе вже встигли відзначити, на скільки зручніше їм стало переміщатися з однієї точки на іншу, при цьому контролюючи пересування свого таксі на смартфоні, після його виклику. Хто ж відмовиться крім класичного пересування на таксі з пункту А в пункт Б, отримати гідний сервіс на рівні західних стандартів.

На сьогоднішній день не всі серйозно оцінюють перспективу зростання Убера на території нашої країни, і відносяться до його появи досить скептично. Аргументуючи тим, що громадяни нашої країни звикли більше до розрахунку готівкою, та й до того ж страшно замовляти таксі через інтернет, не знаєш, що за людина до тебе приїде, і чи приїде хтось - то взагалі.

Загалом то як часто буває, все що з'являється нове, отримує на свою адресу дозу критики, а чи вдасться сервісу і закріпиться на ринку, залежить виключно від нього самого. Так само визначена група людей налаштована негативно, а саме таксисти звичних нам таксі, через те, що не бажають бачити конкурентів на своїй території.

Мобільні додатки, uber
Мобільні додатки, uber
Мобільні додатки

Детальніше про Uber

Спершу хотілося б докладніше розповісти про те, що ж собою являє Uber, в дослівному перекладі - це супер таксі. Коріння цієї компанії в Сполучених Штатах Америки, а якщо точніше з Сан-Франциско, саме тут було створено мобільний додаток, за допомогою якого можна викликати таксі, і так само онлайн його оплатити. Завдяки даному додатку, клієнт може самостійно відстежувати знаходження автомобіля, а також розраховуватися після поїздки. Для оплати здійснюється безготівковий розрахунок, для цього клієнт прив'язує до свого смартфону банківську карту і не витрачаючи час швидко розплачується згідно з рахунком.

Спочатку задумано, що людина викачує собі мобільну програму (додаток) Uber, і з його допомогою здійснює замовлення автомобіля для своєї поїздки з однієї точки міста в іншу, використовуючи лише свій телефон і не зв'язуючись з диспетчером.

Так само в цьому додатку у клієнта є можливість вибрати для себе самостійно клас автомобіля, на якому він буде здійснювати поїздку, наприклад - економ або VIP, і тут же приблизно розрахувати вартість за маршрут, по якому буде рухатися. Звичайно ж підсумкову вартість людина дізнається вже по завершенню поїздки, так як вона ще залежить від часу знаходження автомобіля в дорозі і протяжності самого маршруту.

Детальніше про Uber, itc
Детальніше про Uber, itc
Детальніше про Uber

Варто знати, що в разі потрапляння в пробку з середньою швидкістю руху, оплата буде здійснюватися за часом, а якщо вулиці для проїзду шляхи вільні, то оплата залежить від кілометражу. Здавалося б, справедливо, але все ж незручності є так як конкретну суму за проїзд людина відразу розрахувати не зможе. І в разі не особливо великої суми на картці клієнта, наявність пробок і оплата за часом буде дуже дратувати і викличе тільки негативні емоції від поїздки.

Як приклад, можна розповісти, що в Києві ще до поїздки, диспетчер може назвати точну вартість за послуги таксі. І кожен клієнт знає, що вартість за поїздку на таксі не буде залежати від тривалості поїздки, а це природно зручно для клієнта. Але також варто мати введу, що в цю вартість спочатку закладається деяка сума на ризики потрапляння в пробку. Якщо поїздка пройшла без подібних складнощів, то сума може бути нижче озвученої раніше диспетчером. Саме на цьому моменті хоче виграти і набрати своїх клієнтів таксі Uber.

Це таксі, заходячи на ринок, являє себе, як більш дешеве завдяки відсутності додаткових витрат, які є у знайомої всім служби таксі.

Але поки варто придивитися до цієї новинки таксі, таким чином після того, як будуть виплачені всі податки і перевірена робота водіїв на чесність, чи буде дана служба дешевше, поки спірне питання. Скоріш за все, зваживши всі ці фактори з часом дана служба все-таки стане дорожчою, що класичне таксі.

І так, дана служба може стати куди більш дорожче, через те, що машини в її розпорядженні значно дорожче, ніж в звичайному таксі, тому що вони всі застраховані, а водії, тримаючи марку зобов'язані бути ввічливі і ввічливі з кожним клієнтом, так як в даній службі так само є можливість отримання оцінки водієм від клієнта, за отримання послуг. З цього розуміємо, що отримана оцінка буде тісно пов'язана з рейтингом водія, а від цього надалі буде залежати його кількість клієнтів. Варто розповісти, що оцінка може бути поставлена ​​як з боку пасажира, так і з боку водія, тобто якщо водій отримає низьку оцінку, то кількість його клієнтів буде помітно зменшуватися, а якщо клієнт навчить низький бал, то під час його наступного виклику, таксі за ним може просто не приїхати.

Природно, для того, щоб розрахувати вартість поїздки, і знати на яку суму розраховувати, клієнтові необхідно знати актуальні розцінки.

Популярна служба Uber таксі

Поява Uber таксі в Україні

На сьогоднішній день Україна, як і багато інших європейських країн може собі дозволити користуватися послугами Убер таксі, хоча багато скептиком не вірили, що в нашій країні такий вид бізнесу буде актуальним. З тієї причини, що мало ймовірно, що будуть клієнти бажаючі оплатити проїзд карткою, не використовуючи готівкових коштів, але навпаки саме це і привернуло клієнтів такого виду таксі. На сьогоднішній день багато людей для того, щоб розрахуватися в який-небудь структурі або магазині, змушені шукати термінал і знімати гроші, так як розрахунок карткою можливий не скрізь. Таким чином зараз людині краще розрахуватися карткою, навіть за проїзд в таксі, для цього не потрібно вистоювати черги в банки для зняття готівкових коштів. Саме з - за такої можливості робота Uber таксі стала так швидко набирати свою популярність серед клієнтів.

Влаштуватися в Убер таксі не так вже просто, тому що і водій і його автомобіль повинні відповідати ряду вимог. І так чому ж звичайне таксі відрізняється від Ubera, в звичайне таксі може влаштується людина, яка просто вирішив підробити, і на певних умовах служби таксі, може собі це дозволити, а водій Убера повинен відповідати певним стандартам, так як йому доведеться зустрічатися з різними людьми і вести себе з кожним з них дуже ввічливо він зобов'язаний. Крім цього його автомобіль повинен бути високого статусу і завжди справний і охайний, так як клієнти Uber, так само мають певний статус і хочуть їздити на відповідному автомобілі.

Варто знати, що коли людина замовляє таксі на певне місце, то в додатку по мимо того, що він може стежити за пересуванням замовленого автомобіля, так у нього ще на екрані висвічуються контакти водія, а саме номер його мобільного телефону, для того, щоб Зв'язок і в разі складності пошуку його місця знаходження можна було все скорегувати по телефону. Номери телефоном кожного з водіїв закріплені за його автомобілем, так що викликає клієнт може зв'язатися з ним, точно так же, номер клієнта показаний на екрані телефону у водія таксі, і при необхідності він так само може зателефонувати йому.

Працює Uber таксі на території України не так довго, але недоброзичливців вже має чимало, так як тарифи цього таксі помітно відрізняються від класичних таксі, а таксисти працюють на території України категорично не налаштовані приймати таких конкурентів.