В Україні у 2019 році у зв’язку із реіформою освіти масово закривалися заклади освіти. Зокрема, йдеться про близько 200 шкіл, частина з яких тимчасово призупинила діяльність. Про різкі зміни та їх причини повідомляє прес-служба Міносвіти.

Наголошується, що за оперативними даними обласних органів управління освітою, на початок 2019-2020 навчального року були зачинені майже 200 шкіл. А от перед початком навчального року 2018-2019 було закрито 120 шкіл.

"Важливо підкреслити, що серед них є заклади, діяльність яких тимчасово припинена, у тому числі ті, що перебувають на капітальному ремонті", - повідомили в міністерстві.

Шкільні їдальні в Україні поступово переходять на здорову їжу
Шкільні їдальні в Україні поступово переходять на здорову їжу

Також за даними Міносвіти, основними причинами закриття шкіл є малокомплектність і переведення дітей на навчання в опорні школи, реорганізація малокомплектних шкіл у філії опорних шкіл або аварійний стан приміщень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Школа
Школа

Адже малокомплектні сільські школи, де у класі по 3-4 учні і на всю школу вчителів більше, ніж учнів, апріорі не можуть бути конкурентоспроможними. Вони не здатні надати школярам достатній для подальшого навчання рівень знань.

Нагадаємо, під Одесою старшокласники рік ґвалтували 12-річного школяра: спливли деталі звірячої історії.

Як повідомляв Знай.uа у Києві брат забив до смерті рідну сестру: позбавився від доказів і втік, фото з місця події.

Знай.uа писав, киянин, який розстріляв сусіда, дає свідчення в суді: "Мені погрожували, різали шини, відрізали опалення".