Головний ринок Києва — Бессарабський, в найближчі роки буде змушений змінити свою роботу. Ці зміни пов'язані зі складнощами діяльності Бессарабки.

Про це розповів директор КП "Бессарабський ринок" Микола Ковальчук, передає Інформатор.

За словами директора ринку, більшу частину прибутку він отримує через здачу торгових точок для підприємців. Однак місцева влада щороку приймає постанову про надання знижок для тих, хто орендує місця на Бессарабці. За словами Миколи Ковальчука загальна площа приміщень, які зараз здаються, становить 95% від максимального, гроші приносить навіть підвал. Це дозволило за перше півріччя 2019 року заробити близько чотирьох мільйонів гривень чистого доходу.

Бессарабський ринок
Бессарабський ринок

Зараз усі зароблені кошти йдуть на підготовку реконструкції приміщення ринку, а також на ремонт рибного відділу. А без коштів з бюджету тривалість робіт з реконструкції збільшиться у два чи три рази.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Автори нинішнього дизайну рибного павільйону на прохання керівництва ринку також підготували ескізний проект оновленої Бессарабки. За словами Миколи Ковальчука, що зараз це всього лише один з можливих варіантів, адже запуск ескізних проектів відбудеться не раніше 2020 року. І тоді цілком можливо, що підсумковий варіант буде значно відрізнятися від наявного зараз.

Бессарабський ринок
Бессарабський ринок

Зараз проект з реконструкції ринку полягає у тому, що приміщення з боку вулиці Круглоуніверситетська залишиться ринком, в той час як друга половина стане зоною фудкортів і майданчиком для різних заходів. Більш того, у можливих ескізах можна побачити не тільки різні варіанти сцени і точок стрітфуду, але і, наприклад, боксерський ринок. Директор ринку жартує, що це зроблено спеціально для мера Києва Віталія Кличка.

Однак попри усі зміни, суть Бессарабського ринку залишиться такою ж. За словами Ковачулька, це місце залишиться таким же колоритним, як його знають зараз.

Нагадаємо, у Києві банда малоліток побила охоронця: жорстока розправа потрапила на відео.

Як повідомляв Знай.uа, Sonya Kay перекрила вулиці в Києві, вибрик хуліганки зловила камера: "Обожнюю робити це...".

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...