За минулий тиждень на грип захворіло понад 150 тисяч українців, із них більше 66% - діти. Але це не єдине захворювання, яке косить українців. "Другий фронт" разом з грипом та ГРВІ відкрили також дифтерія і кір.

У МОЗ оголосили оперативні дані щодо захворюваності на грип, дифтерія та кір.

ГРВІ та грип

грип, фото з вільних джерел

З 4 по 10 листопада на ГРВІ захворіло 50 171 особа, із них 66,5 % діти. Зареєстровано 6 випадків грипоподібного захворювання та 20 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції.

Хороші новини: протягом вказаного періоду не зареєстровано жодного летального випадку внаслідок грипу.

Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано понад 34 тис. людей, а з початку жовтня щеплення зробили більше 125 тис. осіб.

Кір

кір, фото з вільних джерел

Із 31 жовтня до 6 листопада в Україні на кір захворіли 65 людей: 16 дорослих і 49 дітей. Протягом тижня найбільше нових випадків кору зареєстровано у Закарпатській, Чернівецькій, Дніпропетровській та Одеській областях.

Дифтерія

симптоми дифтерії, фото з вільних джерел

Протягом тижня підтверджений ще один клінічний діагноз. Станом на 13 листопада встановлено 23 клінічних діагнози “дифтерія”.
За період 2010-2018 років було зареєстровано 56 хворих на дифтерію. Летальних випадків зареєстровано не було.

Медики наголошують, що вакцинація від дифтерії захистить вас і ваших близьких від тяжких наслідків хвороби. В Україні наявна якісна вакцина від дифтерії в усіх областях. Безоплатне щеплення можна отримати, звернувшись до педіатра, терапевта чи сімейного лікаря.
Нагадаємо, дифтерія атакує Україну: хто в зоні ризику, і коли потрібно робити щеплення

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще