У Чернігові відбулось гучне затримання. Працівники СБУ викрили і затримали шахрая, який займався "збором пожертвувань" на потреби учасників бойових дій. Цікаво, що злоумисник видавав себе за співробітника Служби безпеки України. Про це розповіли у прес-центрі СБУ.

Сбушники провели спецоперацію затримання афериста і виявили у нього підроблене посвідчення та автомат Калашникова російського виробництва.

Житель Києва зустрічався з комерсантами і бізнесменами в Чернігівській області та просив гроші нібито на потреби учасників ООС на Донбасі, зокрема правоохоронних органів. Чоловікові вдалося обдурити підприємців на суму 100 тисяч гривень.

Фальшивий СБУшник також пропонував своє сприяння у вирішенні питань із перевезенням товарів через митницю на кордоні.

Шахрай під виглядом СБУшника збирав пожертвування, фото facebook.com/SecurSerUkraine

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Було розпочато кримінальне провадження за ст. ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК.

Шахрай під виглядом СБУшника збирав пожертвування, фото facebook.com/SecurSerUkraine

Досудове розслідування триває. Водночас, користувачі мережі зазначають, що шахрай міг легко отримати таке "якісне" псевдопосвідчення СБУшника в друкарні: "Красава. Червона гербова печатка, бланк посвідчення...", "А може час перевірити всі друкарні в Києві... Дивись і знайдуться "умілі ручки"...", "Там ж написано Громадська організація..."

Скріншот, facebook.com/SecurSerUkraine

Скріншот, facebook.com/SecurSerUkraine

Нагадаємо, найманці Путіна атакували позиції ЗСУ, лікарі з останніх сил витягають десантника з того світу.

Як повідомляв Знай.ua, Росія скинула гранату на українських воїнів, є поранені.

Також Знай.ua писав, що Україна втратила вірного сина на Донбасі, побратими не стримують емоцій.