У Сполучених Штатах вчені провели дослідження і визначили продукти, які є найбільш "брудними". Про це повідомляє видання Med2.

Покупці в супермаркеті

Так, більшість продуктів оброблені пестицидами, гербіцидами та іншими хімічними речовинами, тому перед тим, як вживати їх потрібно промити водою, чого багато хто не роблить. Фахівці склали список продуктів, які є найбільш забрудненими небезпечними токсинами.

На першому місці опинилася зелень. Вона може бути небезпечною для здоров'я із-за хімічних речовин, якими її обробляли. І навіть незважаючи на те, що зелень органічно вирощена в чистих умовах, на ній все одно накопичується пил, так і бруд.

Покупці в супермаркеті

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Потім друге місце займають яйця. Вони можуть спровокувати розвиток такого небезпечного захворювання, як сальмонельозу. Яйця промивати водою не потрібно, щоб не пошкодити захисну плівку. Медики радять вживати їх при обробці температурою не менше 160 градусів.

Потім у списку йде тунець, який може містити ртуть. До того ж, з обережністю потрібно вживати устриці, які можуть поширювати бактерії і привести до холери.

Туди ж відносяться і готові салати, які можуть стати носіями інфекцій. Ще потрібно звернути увагу на молочні та сирні продукти, в яких може міститися кишкова паличка.

останнє місце займає м'ясо, яке слід перед вживанням обробляти високою температурою.

Покупці в супермаркеті

Нагадаємо, що у Києві збільшать кількість кіосків, де будуть реалізовувати так званий соціальний хліб, хлібобулочні вироби, на які можна отримати істотну знижку.

Як повідомляв портал Знай.ua, компанія Amazon планує велике розширення свого формату безготівкового магазину в 2020 році.

Також портал Знай.ua писав, що Державна служба статистики повідомляє, що в 2019 році українці стали витрачати на їжу менше грошей, але при цьому витрати на харчування складають майже половину місячного бюджету.