Як відомо, цими днями під Одесою на мілині сів катер "Delfi". А відтак, в море вилилася чимала кількість нафти, концентрація якої на місці вже в понад 5 десятків перевищує норму. Наразі ж екологічні служби намагаються ліквідувати загрозу, але невдало.

Як відзначається, екологічні служби і досі не можуть приступити до ліквідації витоку нафти на місці аварії лайнера, а причиною цього став сильний шторм.

Катер під Одесою, фото: "Думская"
Катер під Одесою, фото: "Думская"

"Зараз на місці аварії зберігаються несприятливі погодні умови – швидкість вітру 12–14 м/с, хвилі 3 бали", - йдеться в повідомлені.

Водночас, коли шторм вщухне, екологічні служби АМПУ планують встановити навколо катера бонові загородження, щоб уникнути поширення нафти в море. Окрім цього, водолази обстежать корпус судна - якщо буде можливість відновити плавучість танкера, то пробоїни залатають, а воду відкачають.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Нагадаємо, раніше командувач ВМФ розповів, що накоїла Росія з захопленими кораблями: "Зняли унітази, розетки, угробили все...".

Також Знай.ua писав, що Україна проти Росії: в Гаазі почалися перші слухання справи щодо нападу РФ.

Портал Знай.ua повідомляв, як зустрічали українські кораблі з російського полону: фото і відео довгоочікуваної події.