У Гаазі о 10:00, за місцевим часом, почалися перші процесуальні слухання Арбітражного трибуналу, сформованого відповідно до додатку VII Конвенції ООН з морського права у справі щодо порушення імунітету трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів.

Процес проходить у Постійному арбітражному суді (Permanent Court of Arbitration), який знаходиться у Палаці миру, передає Укрінформ.

суд в Гаазі, фото Peter Dejong
суд в Гаазі, фото Peter Dejong

Слухання відбуватимуться у закритому режимі, в ході яких обговорять часові рамки розгляду справи, питання транспарентності, тобто публічного доступу до матеріалів справи, затверджуватися процесуальні документи, зокрема Регламент Арбітражного трибуналу.

"Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", повернені РФ, пресслужба президента
"Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", повернені РФ, пресслужба президента

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Додамо, що у листопаді 2018 року разом з українськими військовими суднами Росія захопила в полон 22 моряків та 2 працівників СБУ, що перебували на борту. Вони повернулися в Україну 7 вересня у рамках взаємного звільнення Україною та Російською Федерацією утримуваних осіб.

Міжнародний трибунал з морського права 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити всіх моряків і дати їм можливість повернутися в Україну, а також повернути кораблі.

Нагадаємо, Зеленський зізнався, що в особистому житті найбільше любить "бутерброд".

Як повідомляв портал Знай.ua, угробили й віддали назад: Україна вимагатиме від Росії повернути все, що поцупили з захоплених катерів.

Також Знай.ua писав, Зеленський задумав розправу над депутатами: "І цих...".