Президент України Володимир Зеленський відвідав базу Військово-морських сил України у місті Очакові та оглянув кораблі ВМС "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", повернені РФ. Глава держави заявив, що на них не вистачає частини озброєння й обладнання і повідомив, що Україна вимагатиме від Росії повернути "все, що там є".

Про це Зеленський сказав на брифінгу в Очакові, передає пресслужба гаранта.

Володимир Зеленський повідомив, що на кораблях частково відсутнє обладнання та озброєння.

"Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", повернені РФ, пресслужба президента
"Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", повернені РФ, пресслужба президента

"Те що ми побачили, дійсно не вистачає і обладнання частково, і частини озброєння. Я побачив стан, буде розслідування. Ми обов’язково звернемось до російської сторони, щоб нам повернули все, що там є", - зазначив президент.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Також Глава держави уточнив, що протягом трьох місяців катери будуть відремонтовані. Крім того, Володимир Зеленський поспілкувався з екіпажем суден. Президент подякував морякам за готовність продовжувати службу.

Володимир Зеленський, фото censor.net
Володимир Зеленський, фото censor.net

Зазначимо, що Зеленського в Очакові супроводжує посол Німеччини Анка Фельдгузен і посол Франції Етьєн де Понсен, а також спецпредставник ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи у Мінську Мартін Сайдік.

Додамо, що у листопаді 2018 року разом з українськими військовими суднами Росія захопила в полон 22 моряків та 2 працівників СБУ, що перебували на борту. Вони повернулися в Україну 7 вересня у рамках взаємного звільнення Україною та Російською Федерацією утримуваних осіб.

Нагадаємо, Зеленський зізнався, що в особистому житті найбільше любить "бутерброд".

Як повідомляв портал Знай.ua, захоплені РФ "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу" взяли курс на Одесу.

Також Знай.ua писав, Зеленський задумав розправу над депутатами: "І цих...".