У Верховній Раді зареєстрували законопроект (№2444), який може дозволити оштрафувати власника евробляхи на десятки мільйонів, повідомляє Politeka.

Документ пропонує прирівняти неоподатковуваний мінімум громадян (17 грн) до мінімальної зарплати (у 2020-му буде 4723 грн).

Таким чином, українців можуть почати карати на десятки тисяч і навіть мільйони. Виходячи з того, що штрафні санкції в Україні безпосередньо прив'язані до неоподатковуваного мінімуму.

Авторами документа виступили представники "Опозиційної платформи – За життя": Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич та Олександр Колтунович.

Автори законопроекту кажуть, що новий законопроект допоможе зменшити податковий тиск на громадян з мінімальними фіксованими доходами і вирівняти податкові ставки для тих, хто отримує пасивні доходи у вигляді дивідендів.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Серед аргументів згадано зниження рівня реальних доходів громадян, подорожчання комунальних послуг і благополуччя населення в цілому. Але порушникам Правил в такому разі доведеться абсолютно несолодко.

Євробляхи, Знай.ua
Євробляхи, Знай.ua

Наприклад, за мінімальне порушення ПДР (непристебнутий ремінь) стягується штраф у 3 неоподатковуваних мінімуми, тобто – 51 грн.

У разі коли цей мінімум прирівняють до мінімальної зарплати, в наступному році штраф за те ж порушення складе 14,169 тис. грн. Такі підрахунки може зробити будь-який бажаючий, помноживши кожен з передбачених штрафів на 277,8 разів. Таким чином українців-порушників можуть загнати у борги по самі вуха... Адже такі суми штрафів пересічний українець оплатити просто не зможе, хіба що лише мажори.

Євробляхи, Знай.ua
Євробляхи, Знай.ua

В разі ухвалення документа в 2020-му українці будуть платити космічні штрафи:

  • За перевищення швидкості на 20 км/год – 70,845 тис. грн.
  • За неправомірне заняття паркувального місця для авто осіб з інвалідністю – 472,3 тис. грн.
  • За виїзд на смугу для руху маршрутних транспортних засобів - 236,15 тис. грн.

Нагадаємо, у "євроблях" в Україні починається нова ера: слуги народу приголомшили новим законом.

Як повідомляв Знай.uа Apple представила найбільший MacBook Pro: дешевше купити євробляху.

Знай.uа писав, калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.