Суд відпустив під домашній арешт "беркутівця" Шаповалова, обвинуваченого в розстрілах на Майдані.

У середу, 27 листопада, Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту колишнього командира харківської роти "Беркута" Віктора Шаповалова, якого звинувачують в злочинах проти активістів Майдану. про це повідомила Адвокатська дорадча група на своїй сторінці у Facebook.

"Погані новини. Сьогодні (27.11) Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Віктора Шаповалова, обвинуваченого у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протистояння в центрі міста, що спричинило тяжкі наслідки", – зазначили у повідомленні.

Замість арешту суд встановив Шаповалову запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22 до 6 ранку без носіння браслета.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Відповідне рішення суд прийняв за "законом Савченко", згідно з яким Шаповалов провів під вартою 9 років, оскільки день перебування в СІЗО зараховується за два дні колонії. При цьому 10 років – максимально можливий термін позбавлення волі, передбачений пред'явленим йому обвинуваченням.

Ексберкутівець перебував під арештом з 2015 року. Його справу з 2016 року розглядає Подільський райсуд Києва.

Представники сторони потерпілих запевнили, що суд не повідомляв їм про розгляд апеляційної скарги Шаповалова.

⚫️ Погані новини. Сьогодні (27.11) Київський апеляційний суд звільнив з-під варти Віктора ШАПОВАЛОВА, обвинуваченого у...

Geplaatst door Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel op Woensdag 27 november 2019

Нагадаємо, кати Майдану досі працюють у поліції

Як повідомляв портал Знай.ua, кати Майдану готують втечу з України

Також Знай.ua писав, як за законом Савченко екс-беркутівцю термін скоротять