Двоє екс-"беркутівців" Андрій Хандрикин і Володимир Рияко все ще працевлаштовані в управлінні Нацполіції Харкова.

Про це повідомило джерело з Генеральної прокуратури "Громадському".

Вони проходять у справі про розстріли на Майдані. При цьому, незважаючи на статус обвинувачених, все одно залишилися на службі.

Хандрикина звинувачують у катуванні учасників Революції Гідності. Стаття, за якою він проходить, передбачає в'язницю до 10 років в якості покарання. Він знущався разом з іншими "беркутівцями" над людьми 20 січня 2014 року на вулиці Грушевського.

Рияко є єдиним палачем з чотирьох, хто не втік з України. Він проходить у справі побиття представників ЗМІ 28 січня 2015 року на Харківщині. За статтею, екс-"беркутівцю" погрожує термін до п'яти років в'язниці. Повідомляється, що йому обрали в якості покарання – особисте зобов'язання. Він продовжує працювати в поліції Харкова через те, що утримує брата.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", суд переніс засідання у справі про розстріли на Майдані на 25 квітня. Тиждень тому "беркутівці" втекли в Росію, заявивши, що їм небезпечно перебувати в Україні. У країні-агресорі їм можуть надати громадянство. Однак вони повинні відмовитися від своїх паспортів.