Ось і настав грудень, а він, як і всі попередні місяці має чимало знаменних святкових днів, одним з яких є - День Збройних сил. Коли настане це свято, яка історія його появи в нашій країні, пропонуємо прочитати нижче в цій статті.

День Збройних сил України це відоме національне військово професійне свято, з ним можна вітати всіх знайомих військовослужбовців Збройних сил України, це свято прийнято відзначати на території нашої країни 6 грудня. У 2019 ця дата випадає на п'ятницю, так як на відміну від Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня, який призначений офіційним вихідним днем, День Збройних сил України - це звичайний трудовий день.

З року в рік починаючи з 2009 року до офіційного свята - Дня Збройних сил України присуджуються дві премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики.

Історія виникнення свята

Таке свято, як - День Збройних сил України виникло на нашій території ще в 1993 році, практично відразу після того, як розпався Радянський Союз. Україні вдалося отримати одну з найпотужніших армій СНД, так як в наявності було: стратегічне і тактична ядерна зброя, грамотно навчені війська, великі військові запаси, стратегічні бомбардувальники, потужний флот, навіть було кілька кораблів.

Так що в цьому році свято відзначатиме свою 26 річницю. Постанова щодо даного свята, була затверджена Верховною Радою України. Так само варто докладніше розповісти про те, яким чином вибиралася дата цього свята, зрозуміло це не був випадковий день в календарі. Її було вирішено приурочити до дня прийняття Закону України «Про Збройні сили України», а це відбулося 6 грудня 1991 році. Це свято відзначають усі, хто має відношення до сухопутних, повітряних і військово-морським військам.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Історія виникнення свята, 24news
Історія виникнення свята, 24news
Історія виникнення свята

На сьогоднішній день на українські збройні сили, було покладено чимало важливих завдань, пов'язаних з обороною держави, захистом його суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності - все це відповідало законам Конституції України. Зараз до складу Збройних сил України входять сухопутні війська, повітряні і військово-морські сили, а ще десантно-штурмові війська і сили спеціальних операцій.

Особливості та традиції свята

Щорічно в нашій країні подібні свята намагаються проводити не дуже шумно, але з великою пошаною, регулярно влаштовуються тематичні фестивалі, в школах в цей дань розповідаю історію виникнення даного свята в нашій країні і навіть проводять фізкультурно-патріотичні змагання, в музеях організують спеціальні тематичні виставки.

Так само обов'язковою традицією є те, що щорічно президент України вітає всіх співробітників української армії, підкреслюючи, як важливий їхній внесок для розвитку нашої держави і підтримки її незалежного статусу.

Так в 2009 році на той час діючий президент України В. А. Ющенко, вітаючи військовослужбовців з їх професійним святом, сказав наступне:

«Нашої сучасній армії виповнюється 18 років, але її духовну силу живить більш ніж тисячолітня традиція бойової доблесті захисників свободи і незалежності України ... Головна сила армії - український воїн, відданий патріот, людина честі і обов'язку, який стоїть на сторожі держави й народу.»

Тим же днем ​​привітання надійшло і від прем'єр-міністра України на той час Ю. В. Тимошенко:

«Завдяки мужності і професіоналізму під час миротворчих операцій, українські військовослужбовці заслужили молодій армії незалежної України повагу і визнання у багатьох народів світу».

Традиції свята, focus
Традиції свята, focus
Традиції свята

Так само до щорічних традицій свята можна віднести:

  • Проведення великої кількості заходів, які пояснюють цінність Української армії для країни;
  • Проводиться церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата;
  • Обов'язково проходить Божественна Літургія;
  • святкова церемонії вручення державних нагород та премій.

Ідеї ​​подарунків на День збройних сил України

День збройних сил України, таке свято, коли варто проявити кмітливість і оригінальність під час вибору подарунка своєму коханому чоловікові. Нижче пропонуємо кілька ідей для привітання знайомих чоловіків, напевно ви зможете підібрати що - то, що вас зацікавить.

Всі звикли, що зазвичай дуже багато часу приділяється тому, щоб підібрати оригінальний і практичний подарунок для жінки, але ми з цим не згодні, тому що існує ряд чоловічих свят, на які потрібно буде купувати подарунки своїм знайомим чоловікам, а це не завжди так проста , як здається. Чоловіки люблять уваги не менше, ніж жінки, так що і з вибором подарунка для них так само доведеться потрудитися, їм безсумнівно приємно, коли увагу і турботу до них висловлюють за допомогою подарунків.

Зробити класний подарунок і порадувати знайомих чоловіків не буде складно якщо врахувати його смаки та інтереси, а так же момент в який вирішите вручити цей подарунок. У День Збройних Сил України чоловіки, як діти, зрадіють навіть невеликого презенту не менше, аніж будь-яка дівчина - довгоочікуваного букету квітів на 8 Березня.

Нижче ідеї подарунків чоловікові, батькові, братові, хлопцю і всім знайомим хлопцям:

  • Оригінальним подарунком для чоловіка в холодний сезон буде що - щось тепле, наприклад, шарф, шкарпетки, теплий светр або оригінальна чашка для чаю з підігрівом, такий подарунок буде практичним і напевно часто буде в використанні;
  • потрібним подарунком так само стане блокнот або органайзер, творча людина зможе записувати свої ідеї, а діловий чоловік буде вести свої справи, так він напевно нічого не забуде і все буде встигати вчасно;
  • Ще можна подарувати який - небудь чоловічий набір, наприклад з елітного алкоголю, або чаю і кави, таких подарунків сила-силенна, спираючись на смаки чоловіка кожен зможе підібрати що - щось практичне і цікаве;
  • Завжди актуальним подарунком є ​​книга, а якщо вона відповідає захопленням чоловіка, то цей подарунок його просто не може не порадувати.
  • Можна зробити спільний вихідний і вручити коханій людині сертифікат на які - то послуги: стрибок з парашутом, квитки на концерт, дегустація вина і сиру в улюбленому ресторані, спільний похід в спа центр. НА сьогоднішній день подібних сертифікатів величезна кількість і кожен зможе підібрати те, що йому найбільше підходить.
  • Якщо добре знаєте смаки чоловіка, можна підібрати йому на подарунок туалетну воду, набір для догляду за бородою, візитницю або гаманець віп класу, термос, спортивну сумку - взагалі все залежить від інтересів вашого чоловіка.

Сподіваємося дана стаття допоможе всім в процесі вибору подарунка для чоловіка, і не доведеться марно бігати по магазинах цілими годинами, а знаючи смаки чоловіки просто підібрати йому практичний подарунок, що запам'ятається.