Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що найближчим часом очікується масове закриття в'язниць і скорочення персоналу. Про це він заявив на презентації програми дій міністерства юстиції, передає "Укрінформ".

"Три ключові цілі, яких ми плануємо досягти, — це доступ ув'язнених до освіти і корекційних програм, збільшення фінансування на медицину, харчування, побут працівників і підвищення заробітної плати. На жаль, у сьогоднішньому бюджеті ми не змогли отримати збільшення фінансування пенітенціарної системи, тому єдиним виходом буде масове закриття в'язниць і скорочення чисельності персоналу там, де в'язниці не заповнені", - зазначив Малюська.

За його словами, сьогодні ніхто не знає точного числа ув'язнених у місцях позбавлення волі в Україні.

українські СІЗО, фото: 24 канал
українські СІЗО, фото: 24 канал

"Ми приблизно розуміємо, що це більше 50 тисяч, можливо 55, плюс-мінус кілька тисяч. Ми не можемо це адмініструвати", - пояснив міністр.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Малюська додав, що збирається дозволити в Україні роботу приватних СІЗО.

"По суті це буде щось на кшталт добре охоронюваних готелів, де особи, у яких є кошти, зможуть перебувати, очікуючи вироку суду. За рахунок цих коштів ми зможемо частково покривати витрати на звичайні слідчі ізолятори", - підсумував чиновник.

Нагадаємо, в мережі показали жахливі умови в українських в'язницях.

Як повідомляв портал Знай.uа, на львівському вокзалі військовим виділили окремі "апартаменти".

Також портал Знай.uа писав, як Олена Зайцева мотає термін у VIP-колонії під Дніпром.