Українських пенсіонерів до Нового року можуть озолотити. Пенсійний фонд 2 грудня листопада почав виплати пенсій за грудень після того, як перерахував пенсії у зв'язку із зміною прожиткового мінімуму для українців похилого віку з 1 грудня 2019. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

"2 грудня 2019 Пенсійним фондом відповідно до затвердженого графіку розпочато фінансування пенсій", - сказано в повідомленні.

Згідно йому, на пенсійні виплати спрямовано 603,2 млн грн. Тож, тепер літні люди зможуть собі дозволити гарно відсвяткувати новорічно-різдвяні свята і внукам дати по 100 гривень.

Українські пенсіонери, фото: REUTERS
Українські пенсіонери, фото: REUTERS

Відтепер розмір мінімальної пенсії для українців, які втратили працездатність, зросте з 1564 до 1638 грн. Розмір максимальної пенсії збільшили на 740 грн до 16 380 грн.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

1 грудня зросте і розмір максимальної допомоги по безробіттю. Тепер ця сума складе 8408 гривень. Мінімальна допомога по безробіттю поки залишилася такою ж, як і раніше, у розмірі 610 гривень.

Українські пенсіонери, фото: РБК
Українські пенсіонери, фото: РБК

"Сьогодні прожитковий мінімум на одну людину становить для працездатних осіб — 2007 грн, а з 1 грудня він збільшиться до 2102 грн. Це означає, що ті, хто отримують максимальну допомогу по безробіттю (що розраховується в процентному співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати зараз 8028 грн), з 1 грудня будуть отримувати не більше як 8408 грн в місяць (4 прожиткових мінімумів)", - повідомляють у Київському центрі зайнятості.

Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу та заробітної плати, яка була перед звільненням.

Нагадаємо, раніше на пенсію у 55: пропозицію Зеленського розглянули, до чого готуватися українцям.

Також Знай.uа писав про накопичувальні пенсії, скасування надбавок та перерахунок: до чого готуватися українцям у 2020 році.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці отримають новий вид соціальної допомоги: Кабмін затвердив щорічні виплати.