28 листопада в зоні проведення бойових дій на Донеччині вступили в силу нові правила перевезення готівки через лінію розмежування. Так, відтепер з тимчасово непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей. Про це йденться у звіті прес-служби Операція об'єднаних сил.

Фізична особа може переміщувати готівкові кошти з тимчасово окупованих територій на контрольовані Україною території у сумі, що не перевищує 50 000 гривень, або еквівалентній сумі у валюті, без підтверджувальних документів про їх походження.

Перевозили гроші, фото операція об'єднаних сил

Перевозили гроші, фото операція об'єднаних сил

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Громадяни, що перетинають лінію розмежування, незважаючи ні на що продовжуть порушувати.

Так, днями, на КПВВ "Мар'їнка" попереджено спробу ввезення з тимчасово непідконтрольної території значної суми готівкових коштів без підтвердження походження.

Перевозили гроші, фото операція об'єднаних сил

"Під час перетину КПВВ на автомобілі ВАЗ 2107 з тимчасово непідконтрольної території за маршрутом Донецьк–Курахове, 47-річний громадянин намагався перевезти 634 тисячі гривень. Готівку було виявлено під час огляду автомобіля і особистих речей", - йдеться у повідомленні.

Після правопорушення, громадянин відразу запропонував співробітникам ДФС та прикордонникам неправомірну вигоду у розмірі 2 000 гривень з метою безперешкодного перетину лінії розмежування.

Відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП.

Нагадаємо, окупанти "ЛДНР" зазнають втрат десятками, українські воїни не дають віддихатися: штаб ООС оприлюднив нищівну статистику.

Також "Знай.ua" писав, що у мережі розповіли зворушливу історію дворового пса, який несе службу з українськими прикордонниками.