У середу, 4 грудня Кабмін призначив нового керівника Інституту Національної пам'яті. Ним став 33-річний Антон Дробович.

Кабінет міністрів призначив Антона Дробович директором Українського інституту національної пам'яті. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в своєму каналі в Telegram.

"Кабмін прийняв рішення призначити Антона Дробович головою Українського інституту національної пам'яті", - написав Бородянський.

У той же час, ексглава Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович назвав призначення неправильним рішенням Кабміну та розворотом в іншу сторону.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Антон Дробович - голова Українського інституту національної пам'яті. Чергове неправильне кадрове рішення уряду в гуманітарній політиці. Це вже не помилка, а розворот в інший бік. У національній пам'яті може не залишитися місця для України і українців", - заявив в Facebook Володимир В'ятрович.

Що відомо про наступника Володимира В'ятровича

Новому голові УІНП – 33 роки. Він є кандидатом філософських наук і магістром правознавства.

Антон Дробович здобув освіту в Національному педагогічному університеті імені Драгоманова. Також він випускник програми "Цінності та суспільство" The AspenInstitute Kyiv.

Нині Дробович є доцентом кафедри культурології Національного педагогічного університету імені Драгоманова, викладає на кафедрі, і водночас керівник освітніх програм меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", а також є експертом Інституту суспільно-економічних досліджень. Крім того, він член правління Молодіжної асоціації релігієзнавців.

2014 року, як доброволець, брав участь у бойових діях на Донбасі.

Наукова діяльність

Новий очільник УІНП – лауреат мистецтвознавчого конкурсу Stedley Art Foundation, автор циклу лекцій на тему міфології у мистецтві, співавтор навчально-методичних посібників і програм та низки експертних матеріалів на тему соціального розвитку, освіти та культури, має десятки наукових публікацій у сфері філософії, культурології та антропології.

Відтак його називають експертом у сфері освіти і культури, арткритиком та дослідником. Серед напрямків досліджень: реалізація державної політики, нормативно-правове забезпечення реформ у сфері освіти і культури, ефективне управління та «розумні інвестиції» в державні заклади культури, формальна та неформальна освіта дорослих, стратегування та комунікації в освіті та культурі.

Наміри
Як кандидат на посаду директора Українського інституту національної пам'яті в інтерв'ю для "Історичної правди" Дробович казав, що претендує на посаду, оскільки має бажання перетворити офіційну політику пам'яті в Україні на більш виважену та ліберальну.

Своїми пріоритетами у національній політиці пам'яті він назвав "результативність та зрозумілість діяльності УІНП для платників податків". Також зазначив, що процес декомунізації в Україні вважає незавершеним у частині суспільної свідомості, адже «не можна за 5 років здекомунізувати те, що "комунізувалось" упродовж десятиліть".​

Нагадаємо, ексглаву Інституту національної пам'яті В'ятровича зареєстровано нардепом від "Європейської солідарності"