Міжнародний день боротьби з корупцією

9 грудня за ініціативою ООН відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією (International Day Against Corruption). В цей день в 2003 році в мексиканському місті Меріда підписали Конвенцію ООН проти корупції. Документ зобов'язує держави, які підписали його, оголосити карним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів.

Міжнародний день пам'яті жертв геноциду

У вересні 2015 року Генасамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/69/323) проголосила 9 грудня Міжнародним днем пам'яті жертв злочину геноциду, вшанування їх достоїнства і попередження цього злочину (International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime). Дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день у 1948 році Генасамблея прийняла Конвенцію про попередження злочину геноциду і покарання за нього.

Всесвітній день техно

9 грудня проводять Всесвітній день техно. Дата на честь американського музиканта, який працює в музичному жанрі Детройт-техно і електро - Хуана Аткінса, який народився 9 грудня 1962. Він став одним з першопрохідців в техно-музики. Тепер грудневі заходи в першій декаді місяця мають щорічний характер.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Православні свята:

Юр'їв день

Щорічно 9 грудня православні віруючі відзначають річницю освячення храму великомученика Георгія Побідоносця в Києві. Як відомо, Георгій вважається одним з найбільш шанованих святих. Одним з найвідоміших посмертних чудес святого Георгія є вбивство списом змія в Бейруті. За легендою, коли потворі на поталу віддали царську дочку, з'явився Георгій на коні і проколов змія списом.

Георгій Побідоносець

Народні прикмети на 9 грудня

Що цікавого сталося в історії 9 грудня:

1905 - у Франції прийнятий закон про розділення церкви і держави
1909 - створений футбольний клуб "Боруссія" (Дортмунд)
1929 - Газета "Правда" вперше висунула гасло "П'ятирічку - за чотири роки!"
1991 - Михайло Горбачов виступив проти створення СНД
2011 - заявила про закриття Українська студія GSC Game World, яка розробила відомі ігри S. T. A. L. K. E. R. i Козаки. S. T. A. L. K. E. R. 2, проекти компанії були заморожені.

Іменини в цей день

Афанасій, Василь, Георгій, Данило, Іван, Ілля, Інокентій, Михайло, Назар, Микола, Петро, Тихон, Юліан, Яків.