Верховна Рада ухвалила законопроект №0963, яким встановлює нові правила дорожнього руху для людей на інвалідних візках.

Зокрема, згідно із новими правилами люди в інвалідних візках можуть їхати або тротуарами, пішохідними та велосипедними доріжками, або по краю проїжджої частини дороги.

Групи інвалідності, фото: uhp.org.ua
Групи інвалідності, фото: uhp.org.ua

При русі велосипедною, пішохідною доріжкою або тротуаром, інваліди мають підтримувати швидкість руху пішоходів. А при русі проїжджою частиною — їхати по правій стороні біля краю проїжджої частини. Також їм дозволяється поворот наліво та розворот на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку та без трамвайних колій. Також інваліди мають дотримуватись правил дорожнього руху для велосипедистів.

Крім того, людям в інвалідних візках заборонено перевозити вантажі, які заважають керуванню, пасажирів та буксирувати причепи.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно стало відомо, що Кабмін планує радикально змінити систему штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Також "Знай.ua" писав про те, що слуги народу розставили всі крапки над "і" щодо виходу українок на пенсію в 55 років.