Звичайно ж коли молоді люди зустрічаються і вирішують створити новий осередок суспільства уклавши шлюб. Вони надалі цінують кожну свою річницю весілля і намагаються порадувати один одного оригінальними тематичними подарунками до кожної річниці. У цій статті пропонуємо дізнатися про шосту річницю весілля, про відомих традиціях, і звичайно ж ознайомиться з ідеями подарунків на це свято.

Детальніше про шосту річницю весілля

Перше з чого варто почати, це звичайно докладніше розповісти про те, звідки ж пішла назва даної річниці одруження. Ще з давніх-давен люди говорили, що чим довше пара живе разом, тим міцнішими стають їх відносини, з кожним роком все більше зростає довіра один до одного, і взаєморозуміння, сварок в родині стає на порядок менше, а прийняття більше.

Як відомо - шлюбні узи міцнішають з року в рік, і зруйнувати такі відносини з кожним роком набагато складніше. Від цього і пішли назви річниць весіль, до яких привласнювали назви, пройденого спільного шляху.

Багато хто знає, що символом першої річниці є ситець, так як в цей період часу сімейний союз досить крихкий і вразливий, так шоста річниця весілля вже має куди більш серйозний символ - це чавун.

Спершу даний нешляхетний метал здається досить важким і не особливо надійним, але не всі знають, що міцність чавуну залежить від температури, в якій він знаходиться. Таким чином стає зрозуміло, що, перебуваючи під високим градусом - чавун зміцнюється, а під низьким, навпаки стає більш крихким. Варто пам'ятати, що часті і різкі зміни температур так само для цього металу не дуже сприятливі, він може тріскатися, розсипатися і в короткі терміни стати непридатним для використання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Шоста річниця весілля, kleo
Шоста річниця весілля, kleo
Шоста річниця весілля

Звичайно ж дана річниця весілля була названа чавунної не просто так, під такою назвою є введу фортеця відносин і особливості шестирічного шлюбу.

Так весь період часу спільних відносин, подружня пара не раз емоційно остигає один до одного, причиною тому: побут, діти, щоденні справи, тому часто почуття відходять на другий план. Базуючись на даній інформації варто розуміти, що для даного шестирічного шлюбу, важливо час від часу загартовувати пристрасть, влаштовувати романтичні вечори, які будуть наповнені яскравими враженнями для обох подружжя.

Правда така, створити сім'ю не складно, поставити штамп в паспорті і все для всіх пара вже є законним подружжям, але ось для того, щоб день у день зберігати колишні теплі почуття, повага, вміння прощати, приймати недоліки один одного - ось саме складно у відносинах, це щоденну нелегку працю.

Шоста річниця весілля не скрізь називається - чавунної, так, наприклад, у Франції її прийнято називати - льодяникова, в Америці - кипарисова, а в країнах Прибалтики її знають, як - горобинову.

Основні традиції чавунного весілля

Вважалося здавна, що саме в день шостої річниці весілля дружина повинна була начистити всю чавунну начиння до блиску наявну в будинку, і розставити її так, щоб її було добре видно, так би мовити напоказ, таким чином вона демонструвала свою хазяйновитість, і виставити її напоказ, тим самим демонструючи свою хазяйновитість.

Наступною традицією було, щоб крім генерального прибирання на кухні господиня повинна була привести в порядок всі спільне житло з чоловіком. Чоловік в цей же час був зобов'язаний вичистити вхід в житло, а саме: привести в порядок настінний килим і вимести все сміття з порога.

Так само в цей день в будинок до подружжю приходила мати господаря будинку - свекруха, і ретельно обстежила його на наявність бруду і пилу, перевіряла полки, шафи і все що не впадають у вічі місця.

Традиції чавунного весілля, svadba.kharkov
Традиції чавунного весілля, svadba.kharkov
Традиції чавунного весілля

Чавунна весілля вважається досить інтимним святом, тому і відзначати її рекомендують будинку у вузькому колі рідних і найближчих для сімейної пари друзів. З тієї причини, що якщо в будинок прийдуть мало знайомі люди, то вони можуть наврочити сімейну пару і їх шлюб вже не буде таким щасливим.

Так само пара може цей день посвітити виключно один одному, провести романтичний вечір, сходити на вечерю в ресторан, а якщо дозволяє погода організувати пікнік на природі.

Ще одним обов'язковим ритуалом в день чавунної весілля є - приготування господинею будинку м'ясного пирога в чавунному посуді. Але це як приклад, в цілому ідеєю є необхідність показати свої кулінарні здібності і звичайно ж хазяйновитість.

Ідеї ​​подарунків на шосту річницю весілля

Звичайно ж в такий святковий день, який сімейна пара вирішила розділити зі своїми найближчими не обійтися без подарунків. Поздоровлення з такою річницею не обходяться без придбання чавунної посуду, раніше навіть вірили, що якщо подружжю в цей день буде подаровано більш трьох примірників посуду з чавуну, то найближчим часом в їхній родині з'явиться малюк.

Нижче пропонуємо докладніше розглянути ідеї подарунків длю коханого чоловіка, напевно дівчатам не просто придумати, щось практичне, оригінальне і в той же час корисне.

Ідеї подарунків, jenites
Ідеї подарунків, jenites
Ідеї ​​подарунків

Подарунки чоловікові:

  • набір для письма;
  • попільничка або запальничка, які мають в собі елементи чавуну;
  • якщо чоловік захоплюється спортом, можна вручити - гирі або гантелі;
  • оригінальним подарунком стане журнальний столик;
  • фігурки у вигляді чоловіка і дружини;
  • іменний брелок на ключі з чавуну, можна навіть з якою - то гравіруванням;
  • жартівливу медаль або кубок «За заслуги перед дружиною».

В такий день хочеться порадувати свою кохану ніж - то таким про що вона напевно буде згадувати в плоть до наступної річниці, далі пропонуємо деякі ідеї подарунків для дружини на шосту річницю весілля.

Подарунок дружині:

  • колечко з чавуну (найкраще його купувати в парі і носити удвох);
  • будь-яка кухонне начиння з чавуну;
  • кулон або підвіска, на них можна зробити пам'ятну гравіювання;
  • можна роздрукувати спільний знімок і помістити його в рамку з чавуну;
  • якщо дружина любить красуватися перед дзеркалом - можна подарувати дзеркало на повний зріст природно в чавунної оправі;
  • столик або підставка під сніданки в ліжко;
  • можна замовити вилитий квітка з чавуну, він є символом любові і відданості сімейної пари.

Що дарують гості в цей день подружжю:

  • Звичайно ж першої ідеєю подарунків є що-небудь необхідне для життя пари, наприклад посуд і тематичної вона буде якщо підібрати оригінальні набори з чавуну;
  • Всілякі дрібні подарунки в цей день у вигляді: шкатулки, скрині, підсвічники, підлоги вази, і всього, що може стане в нагоді в побуті подружжю, і те, що добре підійде в інтер'єр їхнього будинку;
  • Якщо переваги подружжя гості знають добре, то можна подарувати їм, що то з спільної начиння, наприклад: мангал, ковані решітки на вікна, камін, оригінальні огорожі для палісадника або альтанки;
  • Безсумнівно хорошим подарунком на весілля стане чавунний замок, він є оберегом сімейного вогнища, його найчастіше дарують батьки або дуже близькі люди для сімейної пари.

Подарунки на шосту річницю, sunmag
Подарунки на шосту річницю, sunmag
Подарунки на шосту річницю

Всі розуміють, що даний символ шостої річниці весілля трохи грубий, і далеко не кожна господиня зрадіє подарунку у вигляді сковорідки або ще якийсь черговий кухонного начиння, якої і так скоріш за все за всю сімейне життя накопичилося чимало. Якщо ж крім тематичного подарунка, додати ще що - то приватне для дружини, то таке привітання її порадує напевно більше.

Що ж саме вибрати на подарунок, залежить виключно від уподобань пари, як чоловіка так і дружини.

Раніше ми вже згадували країни в яких шоста річниця весілля має іншу назву, ось можна від цього і відштовхуватися, в розпорядженні ще є: льодяникова, горобинова і кипарисова весілля. Таким чином маючи всі ці назви набагато простіше підібрати подарунок для пари, розширивши пошуки по максимуму.

До цієї весілля господаря будинку можна презентувати тематичний торт або горобинову настоянку, а господині будинку напевно сподобається подарунок у вигляді саджанця горобинового дерева, якщо вона звичайно захоплюється садом і городом. Скільки таких прикладів існує, що подарунок цього плану господиня з великим задоволенням висаджує у себе в саду і доглядає за ним, розуміючи, що це символ любові і благополуччя.

Оригінальні подарунки від друзів

Звичайно ж кожен стикається з питанням - що ж варто подарувати подружжю в їх день? Пропонуємо ознайомитись з актуальними і в той же час оригінальними подарунками для сімейної пари.

Ідеї ​​подарунків:

  • Спільні курси для пари цікавить їх напрямки:
  • Спільна фотосесія до свята;
  • Урок танців з тренером, можливо це їх зацікавить та почнуть разом відвідувати заняття;
  • Дітки можуть презентувати вірші і листівки з красивими і оригінальними привітаннями з днем ​​весілля;
  • Романтична вечеря в оригінальному місці, напевно запам'ятається;
  • політ на повітряній кулі;
  • спільний стрибок з парашутом;
  • екскурсія на стайню, їзда на конях.

Таким чином подарунків, які можна підібрати до такого святкового дня сила-силенна, досить просто підключити фантазію або запитати у пари чого б такого незвичайного вони готелі отримати від вас в подарунок.