Не встигає Уряд вирішити один "пакет питань", як на черзі – вже інший. Щодня на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'являються десятки петицій на різну тематику. Знай.ua вирішили дослідити, які питання хвилюють сьогодні українців найбільше та створили найцікавішу добірку прохань.

Верховна Рада, фото -  Уніан
Верховна Рада, фото - Уніан

Розумну зарплату суддям та скоротити автопарк

Одним з останніх стало звернення під назвою "Заборона кортежів, скорочення автопарку Верховної ради, Кабінету міністрів, обласних та міських державних адміністрацій".

"Заборонити використання кортежів та скоротити автопарк Верховної ради, кабінету міністрів, а також обласних та міських державних адміністрацій. Чиновники цих рівнів не є бідними людьми, що не можуть дозволити собі власне авто, але чомусь користуються державним автопарком, який утримується, та оновлюється за кошти платників податків. Україна не є багатою країною, щоб дозволити собі задовольняти примхи чиновників всіх рівнів! Так як депутати є "слугами народу", то краще би гроші за утримання та оновлення державних автопарків йшли на закупівлю, наприклад, автомобілів для швидкої допомоги!", – зазначає автор петиції №22/080550 Андрій Сидорчук, оприлюдненої 10 грудня.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

А от в електронному документі №22/080676 від 12 грудня автор Олександр Гоков без додаткових пояснень просить "Зменшити зарплатню суддів Верховного суду до розумних показників!!!".

Верховний суд України - фото Главком
Верховний суд України - фото Главком

Легалізація та зниження вартості розмитнення

Українці торкнулися і теми легалізації. В документі №22/080658 ініціатор просить прийняти закон про легалізацію марихуани і проституції. І Тим самим вивести їх з тіньового бізнесу, зазначивши, що податок з цього принесе чимало коштів в бюджет України.

"Думаю куди краще оподаткувати і контролювати ці сфери діяльності, аніж і надалі давати існувати їм в тіні", – пише автор електронного звернення, оприлюдненого 12 грудня, Ігор Максилевич.

На день раніше сайт поповнила і одна з популярних цього року тем – прохання про зменшення суми розмитнення легкових автомобілів, шляхом вилучення процедури сертифікації. А також скасувати участь митних брокерів, шляхом спрощення процедури розмитнення, і її автоматизації.

"Скасувати сертифікацію автомобілів завезених з Європи, а також США. Спростити процедуру заповнення митної документації, і таким чином не потрібно буде звертатись за допомогою до митного брокера, це вплине на ціну розмитення. Звести процес розмитнення до подання документів на авто, документу що підтверджує вартість авто. Заборонити митниці переглядати вартість авто вказану в купівельних документах, за винятком цін, що є нижчими за середньоєвропейські на 70%", – говорить автор звернення №22/080642 Руслан Бринюк.

АвтоЄвроСила, мітинг
АвтоЄвроСила, мітинг

Перерахувати українців, зменшити пенсійний вік та "реформу" в школах

В петиції №22/080536, оприлюдненій на сайті 10 грудня, автор звертається до Президента із проханням "Негайно провести перепис населення в Україні!".

"Пропоную негайно провести перепис населення хоча б в найближчі 3 місяці. Ми маємо право знати правду, скільки ж нас залишилося. 35 мільйонів чоловік? 30? 25?", – пояснює ініціатор документу Андрій Строганов.

Однією з найсвіжіших стала також петиція №22/080656. Ініціатор Світлана Ткаченко просить "Про повернення пенсійного віку для жінок з 55 років".

Не обійшлося і без звернень, що стосуються наймолодших українців – дітей шкільного віку. Днями на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилася петиція під назвою "Скасування домашніх завдань".

Підручники - фото Гал-Інфо
Підручники - фото Гал-Інфо

"Просимо Вас скасувати шкільні домашні завдання. Це дозволить залишати підручники в школі. Та полегшить дитині дорогу в школу, і додому. Дитина вдома, повинна відпочивати і набиратися сил. А вчитися в школі", – пише Володимир Сопутняк, автор звернення №22/080566, оприлюдненого 11 грудня.

Чи наберуть ці електронні пропозиції 25 тисяч голосів, необхідних для офіційного розгляду Президентом, покаже час.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.