Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко заявив, що у цей опалювальний сезон у багатьох українців можуть виникнути проблеми із субсидією.

Про це він заявив у п'ятницю, 13 грудня, на брифінгу "Пільги та субсидії на житлово-комунальні послуги".

"Нині відбувається процедура виплати субсидій й пільг, зокрема, у грошовій готівковій формі. Якщо говорити про кількісні показники, то ми можемо сказати, що середній розмір пільги у листопаді місяці становив майже 800 грн, одержувачі субсидії отримали майже 1200 грн на одну сім'ю", - заявив Музиченко.

Віталій Музиченко, Знай.ua
Віталій Музиченко, Знай.ua

Музиченко додав, що загалом субсидію в Україні оформили близько 3 мільйонів домогосподарств. Водночас Музиченко додав, що заяв на отримання субсидії надійшло на 60% менше, ніж у минулому році. Заступник Міністра соціальної політики України окремо наголосив на двох варіантах видачі субсидії.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"У переважній більшості отримувати субсидію більш вигідно, і розмір виплат більший. Це пов'язано з тим, що основна маса пільг має невисокий відсоток знижки - 25-50%, від чого залежить сам розмір субсидії", - додав Музиченко.

Зазначимо, що раніше у Мінсоцполітики України заявили, що розмір виплати від держави на поточний опалювальний сезон для багатьох одержувачів було розраховано в автоматичному режимі.

Брифінг заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченко
Брифінг заступника міністра соціальної політики Віталія Музиченко

Додамо, що субсидії в Україні можуть суттєво урізати. Принаймні, в уряді вже оголосили про масові перевірки субсидіантів, а Верховна Рада прийняла закон про їх верифікацію. Крім того, в опалювальному сезоні 2019-2020 вже зменшили норму споживання газу з 4,5 до 4 кубометрів.

Нагадаємо, українцям підказали, як отримувати субсидії без порушень: варто знати кожному.

Як повідомляв Знай. ua, взимку українці зіткнулися з новими субсидіями: озвучено головні зміни.

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій: коли набуде чинності указ Мінсоцполітики.