Міністерство соціальної політики підготувало нововведення для українців. Незабаром буде оновлена форма заяви про призначення і надання житлової субсидії населенню в грошовій формі.

Відповідний наказ № 1528 від 23 жовтня 2019 року набуде чинності з дня офіційного опублікування. З жовтня поточного року місцевими органами соціального захисту населення проводиться виплата готівкових субсидій. У Мінсоцполітики повідомили, що монетизовану субсидію можна отримати в одному з уповноважених банків.

Пенсіонери, фото: Акценти
Пенсіонери, фото: Акценти

Пенсіонери отримуватимуть готівкову субсидію на свої пенсійні рахунки, для цього Пенсійний фонд надасть виплатні реквізити. Українцям, які ще не вийшли на пенсію, монетизовану субсидію нарахують на відкриті раніше рахунки в Ощадбанку. У разі, якщо субсидіант хоче змінити банк, потрібно з відповідною заявою звернутися до управління соцзахисту. Також потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання отримувати субсидію готівкою.

Одержувачі, які не мають рахунків в уповноважених банках, отримають монетизовану субсидію через Укрпошту за адресою, вказаною при зверненні за субсидією. Всі, кому призначено безготівкову форму допомоги отримуватимуть субсидію виключно через Ощадбанк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Монетизація субсидій, Уніан
Монетизація субсидій, Уніан

Нагадаємо, газ для українців здешевшав в опалювальний сезон: повна карта цін за областями

Як повідомляв портал "Знай.ua", взимку українці зіткнулися з новими субсидіями: озвучено головні зміни

Також "Знай.ua" писав, що на українських АЗС здешевшало пальне: скільки заощадять водії