Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют після вихідних. Курс долара порівняно з показниками минулого тижня, впав у ціні і становить 23,49 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 16 грудня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- курс долара США – 23.4979 гривні;

- курс євро – 26.2566 гривень;

Долар США втратить 7 копійок і коштуватиме 23,49 грн. Це - найнижчий показник за майже чотири останні роки. Востаннє на такому низькому рівні долар був 13 січня 2016-го, коли коштував 23,26 грн.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Євро здорожчає на 1 копійку й становитиме 26,25 грн.

Варто зазначити, що Уряд оновив прогнози щодо курсу долара в Україні. Оптимістичний сценарій: 2020 рік - 24,8 грн за долар, 2021 рік - 23,9 грн, 2022 рік - 24,2 грн. Консервативний прогноз: 2020 рік - близько 27 грн.

Курс валют, фото - Zaxid.net
Курс валют, фото - Zaxid.net

Американська валюта і європейська валюта подешевшали. А заощадливі українці здебільшого у цих валютах зберігають свої "кровні".

курс долара та євро
курс долара та євро

Тож, українці, котрі отримують доходи у вітчизняній валюті можуть з легкою душею готуватись до новорічно-різдвяних свят. Адже з дня у день спостерігаємо тенденцію стабільності гривні. Як буде далі, поки щор невідомо.

Нагадаємо, в НБУ розповіли, коли українцям чекати на введення в обіг монет в 5 і 10 гривень. Крім того в Національному Банку України показали, як виглядають нові монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що до кінця року долар може плавно повернутися до позначки 27 гривень. Ціни на товари або продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз закладається вартість долара по 28 гривень.