Іноземні інвестори призупиняють фінансування проєктів з розвитку альтернативної енергетики в Україні через невизначеність ситуації щодо "зеленого" тарифу. Про це заявив віцепрезидент NBT AS Бьорген Творг, коментуючи відсутність компромісу між владою та інвесторами щодо "зеленого" тарифу.

"Ситуація з погляду зовнішніх інвесторів, які готові інвестувати в Україну, така. Більшість з дійсно великих інвесторів призупинили свою діяльність, але поки що вони не сказали остаточне “ні”. Проте є така частка інвесторів, які вже виїхали з країни, і вони вже не мають намірів надалі інвестувати в Україну, тому що немає впевненості, немає довіри з боку владних органів", – сказав Творг, повідомляє "Обозреватель".

Він також зазначив – якщо українська влада не ухвалить компромісного рішення щодо "зеленого" тарифу, яке влаштує як владу, так і бізнес, іноземні інвестори та міжнародні фінансові установи, які їх кредитують, підуть з України.

"Сьогодні ми обговорювали з одним із великих банків, який готовий інвестувати в Україну. Банк має дуже багато проєктів, на мільярди євро по всьому світові, і вже дуже багато виконаних робіт. Якщо ми приймемо найбільш негативний сценарій, найбільш ризикований сценарій, особливо з боку політичних діячів, що ухвалюють рішення, зрозуміло, що наразі цей банк також призупинив свою фінансову діяльність та інвестиції (в Україні. – Ред.)", – наголосив Творг.

Нагадаємо, 6 грудня 2019 року у Верховній Раді був зареєстрований проєкт закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики" (№2543), який передбачає можливість добровільної реструктуризації "зеленого" тарифу. За словами одного зі співавторів законопроєкту, народної депутатки Людмили Буймістер, він є компромісним, а умови реструктуризації "зеленого" тарифу погоджені з ключовими гравцями ринку ВДЕ. Проте на засіданні Комітету ВР з питань енергетики та ЖКП 13 грудня цей законопроєкт не був підтриманий депутатами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще