З'явилася інформація, що в Україні не залишиться жодного інтернату. Це повинно відбутися в результаті реформи, головна мета якої — уникнути попадання дитини в дитячий будинок. Відомо, що станом на 2019 рік понад 100 тисяч дітей перебувають у закладах даного типу. Однак, тільки 8% цих дітей — сироти, решта мають родичів або батьків.

Тепер замість інтернатів держава підтримуватиме сімейні форми виховання дитини: будинки сімейного типу та патронатні сім'ї. Про це стало відомо завдяки повідомленням українського уряду.

В Україні кількість дітей із сімей зростає в геометричній прогресії. Так, у 2000 році таких дітей в інтернатах було 60%, сьогодні – 92%. Це пов'язано з тим, що батькам простіше віддати дитину в інтернат, ніж отримати соціальні послуги вдома.

діти, Getty Images
діти, Getty Images

Замість інтернатів - сім'ї

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Всі інтернати в Україні закриються до 2026 року. У них просто не буде потреби – з 2017 року в Україні почалася реформа інституційних установ. У результаті з'явиться нова система, і головною в ній буде сім'я.

Нагадаємо, подарунки на Новий рік: 12 крутих речей, які насправді виглядають дорого.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський попередив батьків про небезпечні "ігри" підлітків: краще записати.

Знай.uа писав, зірки "Гаррі Поттера" опинилися в лікарні після зміни способу: чарівна казка здивувала фанатів.