У Росії сталася чергова авіаційна катастрофа з військовим літаком. Тут, в Хабаровському краї розбився суперсучасний винищувач-невидимка Т-50. Про це пишуть росЗМІ.

Винищувач належить заводу-виробника. Льотчик катапультувався, його підібрав вертоліт Мі-8. Стан пілота не уточнюється.

За його словами, аварія сталася в 120 кілометрах від аеродрому "Дземги". Літак належить Комсомольському-на-Амурі авіазаводу імені Гагаріна.

"Все сталося 111 км від аеродрому Дземги. Льотчик встиг катапультуватися. Його евакуювали на вертольоті Мі-8. Причини аварії з'ясовуються", - повідомило джерело.

Винищувач, фото - moika78
Винищувач, фото - moika78
Су-57

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Основними версіями катастрофи винищувача є несправність і помилка пілотування.

Су-57 (Перспективний авіаційний комплекс фронтової авіації, Т-50) - російський багатоцільовий винищувач п'ятого покоління, розроблений ОКБ Сухого. Він призначений для знищення всіх видів повітряних цілей у дальніх та ближніх боях, ураження наземних, надводних цілей противника з подоланням систем ППО противника. Перший політ ПАК ФА відбувся 29 січня 2010 року в Комсомольську-на-Амурі.

російські винищувачі
російські винищувачі

Приблизно четверта частина всіх використовуваних в конструкції літака матеріалів припадає на композити на базі вуглепластиків. Найбільше вони задіяні на зовнішніх поверхнях, що дозволило значно знизити радіолокаційну помітність винищувача.

Нагадаємо, що аварійна посадка літака в США мало не забрала життя десятка людей. Відтак, на борту перебувало 42 людини, одна у результаті аварійної посадки загибла, двоє серйозно постраждали, ще 10 осіб перебувають у лікарні.

Також Знай.uа писав, що у Німеччині розбився американський винищувач F-16: перші кадри.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про авіакатастрофу АН-12 під Львовом: слідство "заблукало" в трьох версіях.