На днях стало відомо, яке слово отримало титул найпопулярнішого у 2019 році на теренах України. Відтак, за версією Словника сучасної української мови та сленгу "Мислово" найзнаменитішим стало слово "Діджиталізація".

На сайті словника вказано, що цей неологізм означає зміни в усіх сферах суспільного життя, пов’язані з використанням цифрових технологій, та є спрощеною формою терміну "цифрова трансформація". Нагадаємо, що саме це слово мер Києва не зміг виговорити на Всесвітньому економічному форуму в Давосі.

Відзначається, шо "Діджиталізація" з великим відривом посіла перше місце, перемігши й інших претендентів на звання "Слово року": Зе, монобільшість, турборежим, розведення, червоні лінії, полонені.

Зауважимо, що минулого року найпопулярнішим словом став "томос", у 2017 році – "безвіз", а в 2016 році – "корупція".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадуємо, Кличко пообіцяв киянам відкрити багатостраждальний Шулявський міст.

Також Знай.uа писав про те, що Кличко похапцем запустив швидкісний трамвай на Борщагівку, "втомився" слідом за мостами

Окрім того Знай.uа писав повідомляв, що під Харковом міст може обвалитися у будь-яку хвилину.