Голова ради ГО "Інститут податкових реформ", віце-президент Асоціації платників податків України Хотенко Олена розповіла, чи подорожчав новорічний стіл. За словами Олени Хотенко, нинішній новорічний стіл у порівнянні з минулим подорожчав на 8 – 12% і обійдеться киянам в 2020 грн (разом з червоною ікрою та іншими делікатесами). Ціни зросли в основному за рахунок м'яса. А ось делікатеси, навпаки, подешевшали.

Олексій Дорошенко, директор української Асоціації постачальників торговельних мереж також зазначив, що червона ікра червона риба дешевше в цьому році, ніж у минулому. Імпортний алкоголь також став дешевше. Найбільше зросли в ціні овочі. Тому якщо пенсіонер накриває новорічний стіл, то подорожчання становить у середньому до 10%, якщо ж українець, що живе на середню зарплату, то вартість зросла десь на 5%, а якщо людина, яка може багато витратити, то новорічний стіл став для неї дешевшим.

новорічний стіл
новорічний стіл

Найтрадиційніша новорічна страва, без якої ми не уявляємо святкування Нового року – олів'є. За підрахунками Олени Хотенко, 64 грн в цьому році буде коштувати 1 кг олів'є, що дорожче на 8,4%, ніж у минулому році, переважно за рахунок підвищення цін на ковбасу. Найбільше подорожчали м'ясо, ковбаси, сири і холодні закуски.

Якщо салат "оселедець під шубою" в 2016 році коштував 21 грн за 840 г, то зараз за таку ж масу доведеться заплатити 25 грн. Тобто це не дуже великі зміни за 3 роки. Холодець масою 750 г коштував 58 грн в минулому році, а в цьому – 61 грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На алкоголь для новорічного столу в цьому році українцю доведеться витратити 230 грн (в основному шампанське). У минулому році ця сума була близько 180 грн. За 1 кг мандаринів в минулому році в середньому доводилося платити 27 грн, в цьому – 28.

Нагадаємо, останні вихідні 2019: куди піти і як провести цей вікенд, щоб запам'ятати надовго.

Як повідомляв Знай.uа зіпсувати Новий рік одним вчинком: 30 фото, які доб'ють будь-яке свято.

Також, Знай.uа писав, новий рік 2020: традиції в різних країнах.