Українські пенсіонери після 65 років мають право на перерахунок пенсії в Україні. Пенсії підвищать вже з 1 січня 2020 року.

Про це інформує прес-служба Головного управління ПФУ в Чернівецькій області.

На перерахунок пенсій можуть розраховувати 65-річні чоловіки до 35 років стажу та 65-річні жінки з 30 роками стажу. Ця категорія пенсіонерів має правило: їхня пенсія не може бути менш як 40% мінімальної зарплати. Сама ж процедура перерахунку буде проведена в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ.

Пенсіонери, фото 33 канал
Пенсіонери, фото 33 канал

"Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" передбачено зростання мінімальної заробітної плати у 2020 році до рівня 4723 грн. У зв'язку з цим, з 1 січня 2020 року буде перерахований мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років і мають страховий стаж не менше 30 років для жінок і 35 років для чоловіків", – йдеться у повідомленні Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пенсіонери, фото: novosti.dn.ua
Пенсіонери, фото: novosti.dn.ua

Нагадаємо, в Україні змінилися мінімальна пенсія та прожитковий мінімум.

Як повідомляв Знай.ua, для українських пенсіонерів відкриють "особистий кабінет" й перерахують виплати.

Також Знай.ua писав, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше як 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.