Штрафи для "євробляхерів" відтермінували, однак цей приємний момент досить спірний, на думку експертів. Голова Асоціації малого і середнього бізнесу Руслан Соболь вважає, що немає жодних гарантій, що вони не попросять ще більших поступок через півроку.

"Ті, хто хотів розмитнитись, вже це зробив, коли закон це дозволяв. А постійно йти на поступки - це продовжувати збільшувати екологічну проблему. Дуже багато автомобілів на єврономерах не мають права пересуватися по дорогах Європи, звідки їх привезли", - сказав Руслан Соболь.

Євробляхерам пішли на поступки перед Новим роком
Євробляхерам пішли на поступки перед Новим роком

Також експерт переконаний, що з досягненням певного віку у Європі належить здавати автомобіль на утилізацію через шалену шкоду для екології. Однак деякі продають їх українцям.

У Кабінеті міністрів також пообіцяли розглянути законопроекти, які просуває організація власників авто з європейськими номерами "АвтоЕвроСила", та передати їх до Верховної Ради. Це проект №2342 про скасування акцизу і проект №2345 про скасування штрафних санкцій ще на півроку. Міністри дали слово, що повернуться до законопроектів після новорічних свят – 14 січня. Потім за них візьметься парламент.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Спалюють євробляхи, Факти
Спалюють євробляхи, Факти

Нагадаємо, євробляхерам пішли на поступки перед Новим роком: що буде зі штрафами.

Як повідомляв Знай.uа терпець урвався: "євробляхеры" почали масово спалювати машини по всій Україні.

Знай.uа писав, співголові "Бацьки SOS", що боролася з корупцією у школах, спалили авто: фото та перші версії.