Актор і режисер Ахтем Сєїтаблаєв запропонував президенту України Володимиру Зеленському з'їздити з ним в окупований Крим і подивитися в очі дітям, чиї батьки перебувають сьогодні в СІЗО лише за те, що в лютому 2014-го вони вийшли на вулиці своїх міст з українськими прапорами і висловили протест проти окупації півострова Росією.

Про це режисер фільму "Кіборги" згадав в інтерв'ю проекту "Досьє" на каналі "Еспресо".

Сєїтаблаєв висловив здивування від того, як актор, який підтримував анексію Криму (йдеться про Федора Добронравове) міг грати в українському серіалі " Свати від 95 Кварталу і отримувати активну підтримку його творців.

Серіал "Свати"
Серіал "Свати"

"Я не розумію, як можна бути громадянином країни і при цьому не відчувати… допускати таку думку, що людину, яка відверто підтримує окупацію твоєї країни, ти можеш знімати у своїх фільмах. Домагатися через суд, і домогтися нарешті відновлення цього серіалу. Тим більше, якщо ти президент. Це взагалі не монтується в мене ні в голові, ні в серці", - зазначив режисер.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Сєїтаблаєв зазначив, що в даній ситуації бачить пряму підтримку заяв Добронравова.

"Я б запропонував йому поїхати зі мною в Крим і подивитися в очі цим майже трьом сотням дітей, батьки яких сидять в СІЗО або російській в'язниці..." – зазначив режисер.

Нагадаємо, вийшов епічний трейлер українського історичного екшену "Захар Беркут".

Як повідомляв Знай. ua, режисер "Кіборгів" Ахтем Сєїтаблаєв показав життя за лаштунками.

Також Знай. ua писав, що "Захар Беркут" підкорити Голлівуд.