Провісники - це ще одна найдавніша "професія". Футурологи, як і астрологи, були і будуть завжди. Вони не втомляться передбачати, що трапиться в майбутньому і як буде жити людство. А люди завжди будуть їх слухати - вірити і не вірити, сперечатися через їхні передбачення і розмірковувати над тлумаченнями. Адже ми так влаштовані - нам хочеться знатии, що буде.

І як би це дивно не звучало, але щось з передбачень різних провісників таки збувається. Про найдивовижніші прогнози, які вже стали реальністю до 2020 року, пише "Обозреватель".

Пропонуємо вашій увазі шість дивовижних передбачень, які справдилися до 2020 року

Індивідуальний контроль і відстеження людей

Відомий американський винахідник і футуролог Реймонд Курцвейл, який відрізнявся аналітичним складом розуму, зробив безліч точних прогнозів. В одному з них було записано, що конфіденційність йде в минуле і це буде великою соціальною проблемою.
Шість дивовижних передбачень, які справдилися до 2020 року

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Кожен крок людини буде відслідковуватися і зберігатися в базах даних.

Що зараз?

Людство під тотальним контролем високотехнологічних компаній, які збирають і аналізують інформацію з інтернету. Нічого неможливо приховати, кожен користувач як на долоні.

Глобальне потепління

У 1995 році експерти передбачили, що до 2100 року середня температура на планеті зросте на 2 градуси.
Шість дивовижних передбачень, які справдилися до 2020 року

Що зараз?

Минуло 25 років, середній зріст температури склав 0.6 градуса ... і з кожним роком стає все тепліше. На жаль, до 2100 року у людства є всі шанси обігнати навіть найгірші прогнози експертів.

Борис Джонсон і Брекзіт

Одне з найдивовижніших і точних пророцтв. У 1997 р Independet надрукувала прогноз, де вказала, що до 2020 р Борис Джонсон, який тоді був звичайним журналістом, стане прем'єр-міністром і перегляне умови членства в ЄС.

Що зараз?

У грудні 2019 р Джонсон і Консервативна партія здобули перемогу на виборах до парламенту і збираються довести справу Брекзіта до логічного завершення.

Населення планети 8 мільярдів

В середині 90-х Міжнародний інститут, який займається дослідженнями продовольчої проблеми в глобальних масштабах, передбачив що до 2020 року населення планети досягне позначки в 8 млрд чол.

Що зараз?

За останніми даними, населення Землі становить 7.7 млрд чол. і протягом найближчих 30 років, якщо не станеться глобальна катастрофа, збільшиться ще на 2 млрд.

Особисті помічники людини

У 1999 р Білл Гейтс передбачив появу гаджетів керуючих усіма пристроями в будинку, офісі, які обмінюються між собою інформацією.

Що зараз?

Гейтс був правий. Сьогодні існує безліч інтелектуальних технологій, коли пристрої синхронізуються з подібними собі і виконують команди людини.

Комп'ютери всюди, і вони стали непомітними

Ще одне пророкування Курцвейла: до 2020 року комп'ютери стануть всюдисущими, будуть вбудовані в стіни будинків, меблі, тіла людей, стануть частиною одягу тощо. Клавіатура і дроти практично зникнуть. З'являться тривимірні дисплеї, що проектують зображення на сітківку ока.

Що зараз ?

Можна сказати, що процес пішов. Уже є "розумні" будинки, меблі, годинники, посуд. Google Glass підійшов впритул до проектування зображення на сітківку. Розробляються "розумні" контактні лінзи, які контролюють дані про очі і здійснюють діагностику їх стану.

Нагадаємо, пророцтва Ванги на 2020 рік вже починають здійснюватись

Як повідомляв портал Знай.ua, пророцтва відомого ченця про майбутнє збуваються наяву.

Також Знай.ua писав, відомий астролог озвучив пророцтво на 2020 рік