Акціонерне товариство "Укрпошта" підвищило тарифи на поштові відправлення по всій Україні. Ціни по послуги зросли вже з 1 січня.

Відповідне рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), зареєстровано в Міністерстві юстиції України.

Таким чином, відправити посилки стане на 10 - 12,5% дорожче, ніж було раніше. Згідно з рішенням, тарифи на пріоритетні відправлення зростуть на 10%, на непріоритетні — на 12,5%.

Граничні тарифи на листи, поштові картки без ПДВ, грн з 1 січня 2020 року
Граничні тарифи на листи, поштові картки без ПДВ, грн з 1 січня 2020 року

Крім того, збільшені тарифи за кожне рекомендоване відправлення (картка, лист, бандероль) понад плату за масу з 7 грн до 8 грн (без ПДВ).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Граничні тарифи на бандеролі без ПДВ, грн з 1 січня 2020 року
Граничні тарифи на бандеролі без ПДВ, грн з 1 січня 2020 року

Зазначимо, що в Україні 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата зросте до 4723 гривень на місяць, а прожитковий мінімум — до 2102 гривень на місяць. Таким чином мінімальна зарплата стала більшою на 13,2%.
Такі зміни набули чинності згідно з новим бюджетом України на 2020 рік. У 2019 році мінімальна заробітна плата складала 4173 грн. Прожитковий мінімум став більшим на 174 гривні на одну особу в розрахунку на місяць.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

Нагадаємо, в Україні змінилися мінімальна пенсія та прожитковий мінімум.

Як повідомляв Знай.ua, для українських пенсіонерів відкриють "особистий кабінет" й перерахують виплати.

Також Знай.ua писав, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше як 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.