1 січня Україна запустила транзит російського газу за новим договором, який "Нафтогаз" і "Газпром" підписав 30 грудня. Про це повідомив генеральний директор ОГТСУ Макогон Сергій на своїй Facebook-сторінці.

"Перша ніч "Оператора ГТС України" пройшла у штатному режимі. Пропрацювали всі номінації з транзиту в рамках виконання нового договору. Ми довели, що здатні працювати за новими європейськими правилами", - написав він.

Перша ніч Оператор ГТС України пройшла у штатному режимі. Опрацювали всі номінації щодо транзиту у рамках виконання...

Geplaatst door Sergiy Makogon op Dinsdag 31 december 2019

"Ми вже протранспортували в ЄС перші кубометри газу за новим транзитним контрактом. Відтепер вже за європейськими правилами в міждержавних точках, ГТС працює в штатному режимі", - уточнюється на Facebook-сторінці Оператор ГТС України.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ми вже протранспортували до ЄС перші кубометри газу по новому транзитному контракту, відтепер уже за європейськими...

Geplaatst door Оператор ГТС України op Dinsdag 31 december 2019

Нагадаємо, що українська сторона підписала з російським "Газпромом" мирова угода в інвестиційному арбітражі у справі про зобов'язання РФ сплатити $7,4 млрд "Нафтогазу" за штрафом Антимонопольного комітету.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна і Росія підписали всі угоди для продовження транзиту газу через Україну в ЄС з 1 січня.

Також портал Знай.uа писав, що "Нафтогаз" відмовився від своїх позовів проти "Газпрому" на 12,25 мільярди доларів, а уряд скасував штраф на 7,4 мільярда доларів за порушення антимонопольного законодавства.