Якщо ви переживаєте за свій транспортний засіб, а якщо логічно подумати, то кожен автомобіліст і автолюбитель переживає і турбується, щоб з його транспортом все було добре, то пропонуємо ознайомиться зі страховим полісом КАСКО і з умовами його оформлення. У матеріалі докладніше про те, що собою являє каско, як правильно оформляти договір і за яких проблем може допомогти цей страховий поліс.

Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom
Страхування транспортного засобу важливе як новачкам, так і вже досвідченим водіям, drom

Що собою являє КАСКО

Страховий поліс каско є страхуванням вашого транспортного засобу (і не тільки автомобіля) від таких неприємностей і лих як пожежа, викрадення автомобіля, падіння різних предметів на машину і інші неприємні обставини. Так, що мало просто купити в розстрочку або відразу за кошти свій автомобіль, навчитися ним керувати і знати правила дорожнього руху, потрібно також забезпечити йому належну безпеку, порахувати навіть мінімальні ризики і суми, які необхідні будуть на відновлення транспорту.

Для тих, хто зважитися або для свого спокою вже використовує каско, то їм на вибір пропонується скористатися або повним захистом, або комплексним страховим захистом. Навіть якщо клієнт вибирає не повний, а комплексний захист, то він також може вибрати саме ті критерії, які необхідні йому і які відповідають конкретним очікуванням.

На суму страхового поліса впливає той фактор, яка в цілому ціна на ваш автомобіль. Береться до уваги діюча вартість автомобіля, а не та ціна, за яку ви брали, наприклад, автомобіль з рук. За фактом, початкова вартість автомобіля і є тією максимальною сумою, яка може бути виплачена в разі викрадення автомобіля або попадання його в аварію.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Але це не єдиний фактор, що впливає на вартість самого поліса. На ціну буде впливати вік автомобіля, тобто якого він року випуску, об'єм двигуна і інші характеристики автомобіля. Фінальна вартість буде формуватися від того, які функції і програми в полісі ви захочете внести самі.

Втім, в кожній окремій страховій компанії яку ви для себе оберете співробітники-консультанти детально поінформують про тонкощі страхового пакету, про всі програми окремо або ж про повне КАСКО. Обрана вами страхова компанія може працювати як в онлайн режимі і надавати консультації по телефону і в імейл повідомленнях, так і в очному режимі.

Під повним каско розуміється масштабний договір страхування автомобіля або будь-якого іншого транспортного засобу з максимальним страховим покриттям все можливих ризиків: викрадення, аварії, пожежі, попадання стороннього предмета на транспорт та інші ризики.

Варто звернути увагу, що під ризик шкоди потрапляють такі страхові випадки як дорожньо-транспортна пригода, вплив стихійних лих, протиправні дії з боку третіх осіб.

Оплату страхового полісу можна розбити на декілька частин, avtourist.express
Оплату страхового полісу можна розбити на декілька частин, avtourist.express

Як проходить виплата і що робити при втраті поліса

Якщо трапилося, так, що ви втратили поліс, то не варто засмучуватися адже вам його можуть відновити. Щоб це зробити власнику втраченого поліса необхідно звернутися в страхову компанію з якою був складений страховий договір, там написати відповідну заяву про втрату і компанія видасть вам новий поліс. Якщо ви втратили поліс в перший раз, то вам його відновлять абсолютно безкоштовно, але якщо ви знову його втратите, то на відновлення знадобляться додаткові кошти.

Так само якщо власник страхового полісу змінив прізвище або інші особисті дані і йому потрібно змінити їх в полісі, то йому просто потрібно звернутися в свою страхову компанію і написати заяву.

Щоб власник автомобіля зміг отримати виплату за пошкодження свого автомобіля, то йому спершу потрібно буде звернутися на гарячу лінію компанії або ж написати їм відповідний лист на поштову скриньку, який вказаний в договорі. Консультанти компанії по телефону підкажуть як діяти далі. Щоб офіційно зареєструвати пошкодження автомобіля, власнику поліса на місце аварії або на місце викрадення необхідно викликати співробітників правоохоронних органів.

Не варто ризикувати і самостійно лагодити автомобіль до проведення експертизи, спершу потрібно проконсультуватися у фахівців компанії.

Терміни виплати страхового полісу у різних компаній можуть відрізнятися, приблизні або навіть конкретні терміни виплати як правило вказуються в договорі.

Маючи поліс КАСКО, користувач може бути впевнений в тому, що за відносно невисоку вартість, яку він внесе за страхування, компанія компенсує йому можливий збиток, який в деяких випадках може дорівнювати вартості самого автомобіля.

Водіям-новачкам по-особливому важлива наявність страхового поліса каско, так як на перших порах водіння водій може не дуже впевнено почувати себе на дорозі і здійснювати ряд помилок - дрібних сутичок, не відчувати габарити зачіпати різні конструкції тим самим шкодити автомобілю та інші помилки. Тому і дешевше, і продуктивніше буде мати поліс, ніж потім ламати голову над тим, де ж брати гроші на відновлення автомобілю.

Страховий сервіс КАСКО за багато років своєї діяльності налагодив тісну співпрацю з великою кількістю страхових компаній України, а також з міжнародними компаніями.

Відповідно кожна із страхових компаній пропонує своїм користувачам широкий набір страхових програм і покриттів, серед яких кожен покупець зможе знайти саме те, що необхідно для нього і його транспортного засобу.

Варто розуміти, що страхування від КАСКО є добровільним видом страхування, який в разі аварій та інших неприємностей дозволяє водієві отримати свою заслужену компенсацію і впевненість в тому, що його автомобіль можна відновити і продовжити їм користуватися в різних цілях.

Приємність оформлення договору і поліса в тому, що при необхідності майбутній власник поліса може оформити договір практично миттєво, при цьому оплатити сам поліс можна в кілька частин. Консультанти компанії страхових полісів завжди пропонують такий варіант розбивки оплати, коли проводять розрахунок вартості каско для конкретного транспортного засобу.

Найчастіше для зручності користувачів вибирають для себе розбивку оплати на період на півроку, або ж здійснюють квартальний внесок.

В Україні безліч компаній страхувальників, auto.today
В Україні безліч компаній страхувальників, auto.today

Розрахунок вартості страхування онлайн

Сучасні системи не перестають дивувати і полегшувати нам життя, в інтернет просторі існують спеціальні платформи, які дозволяють вирахувати вартість страхування. Плюс в тому, що такі платформи дозволяють розрахувати необхідні дані в режимі онлайн, так, що навіть до того, як звернутися до фахівців страхових компаній можна розрахувати приблизну вартість, яку потрібно буде вносити за страхування. Щоб розрахувати вартість страхування, онлайн калькулятор страхового тарифу каско запропонує вам відповісти на кілька запитань що стосуються вашого автомобіля: чи знаходиться він в кредиті, якого року випуску транспорт, його реальну вартість, до якого типу він відноситься, розмір франшизи та інші питання. Відповівши на них, можна буде розрахувати вартість. Власне сума страхового внеску розраховується буквально за лічені хвилини, так, що користувачам не доведеться витрачати на це багато часу. Платформа влаштована таким чином, що користувачеві навіть не доведеться вводити дані про автомобіль самостійно, багато з них вже внесені в саму систему, так, що власнику транспорту потрібно буде просто вибрати із запропонованого списку, відповідний йому варіант. На питання вартості і року випуску потрібно буде самостійно внести інформацію.

Такі калькулятори на автомобільне страхування є у вільному доступі в інтернеті, а також у консультантів страхових компаній.

Рейтинги страхових компаній

Страховики різних компаній пропонують своїм користувачам ряд пропозицій включай розрахунок платежів, страховки на покриття витрат після аварій, викрадення автомобіля і інших можливих проблем. Але далеко не кожна компанія потрапляє в рейтинг, так як страхувати можуть всі компанії, а ось робити це якісно, ​​щоб клієнти були задоволені можуть далеко не всі. Кожна із страхових компаній піддається перевіркам, навіть не стільки з боку якихось служб, як з боку своїх користувачів.

Страховий ринок України за минулий 2019 рік має свої як кількісні, так і якісні показники серед страхових компаній.

У топ 10 компаній за минулий рік потрапили такі страхові організації: ARX, УНІКА, УСГ & ГЛОБУС, АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ, ТАС СГ, PZU УКРАЇНА, ІНГО УКРАЇНА, АЛЬФА СТРАХУВАННЯ, ВУСО, УНІВЕРСАЛЬНА.

В середньому компанії збільшили темпи свого розвитку від 15% до 40%. Наприклад, компанія Інгосстрах в 2019 році виплатила премію в розмірі 1 153 458 грн. Таким чином темп валової премії збільшився більш, ніж на 30%. Інший приклад, поліс ТАС СГ виплатив премію в розмірі 1 323 623, де також темп валової премії склав 30%.

Варто відзначити, що збільшення страхових премій зафіксовано практично за всіма видами страхування, тому поліси дійсно популярні і затребувані серед населення.

А ось, що стосується перестрахування в Україні, то на момент другої половини 2019 року, структура вихідного перестрахування змінилася на користь інших країн. Наприклад, в Австрії, відсоток піднявся з 5,8 до 18,8, У Франції з 3,9% на 6,1%. Страховка за рахунок зменшення частки перестрахувальних премій з 22,9% зменшилась до 7,5%, таке інформування було в Швейцарії, в Польщі перестрахувальні премії зменшилися з 12,1% до 9,4%.

Покладаючись на розрахунок - на допомогу страхової компанії, користувач може бути впевнений, що його не просто підстрахують, а забезпечать страхову матеріальну допомогою, яка покриє сліди аварій, зіткнень або навіть викрадення автомобіля. Кожен водій має право самостійно робити свій вибір і нести відповідальність за свій транспортний засіб, але можна і розділити цю відповідальність і покластися на страхові фірми.