Українці все частіше віддають перевагу їздити на зиму в теплі країни. Найбільшою популярністю користується Таїланд. Такі подорожі можуть собі дозволити ті, хто працює онлайн — блогери. програмісти, інтернет-маркетологи.

Українські туристи розповіли, як наважилися на таку довгу поїздку та у скільки це все обходиться.

Професійний мандрівник та засновниця блогу "Сам собі Колумб" Ірина та веб-дизайнер Артем наважилися на першу подорож у 2014 році. Вони мали своє івент-агенство у Києві, багато працювали та майже не мали вільного часу, однак доля склалася так, що бізнес довелося закрити.

Артем та Ірина купили путівки до Індії, однак компанія перевізник розорилася й вони не змогли полетіти. Тоді пара вирішила їхати до Таїланду. Там вони затримали не на місяць, а на півтора року. З того часу вони постійно їздять на зиму до цієї країни.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Зараз ми не думаємо як заробити більше грошей, ми думаємо як зробити більше вільного часу. Гроші не грають тепер великої ролі", – пояснює дівчина.

28-річний Іван – інтернет маркетолог, експерт з реклами в Facebook. Зараз він заробляє декілька тисяч доларів на місяць, але перше січня 2015 року зустрів у Таїланді з трьома доларами у кишені.

Іван зізнається, що не все і не завжди йшло за планом. Скрутних моментів було чимало. Колись він прорахувався, і коли треба було видавати зарплату співробітникам, витратив всі власні заощадження і навіть брав для цього кредит. За кордоном Іван живе від декількох тижнів до декількох місяців, але завжди повертається додому. Каже, що за кордоном краще.

"Я можу це стверджувати. Та сама Азія місцями більш розвинена за Україну, та навіть за США чи Європу вона більш розвинена. Це новітні технології, до яких нам ще далеко, освіта, можливості для бізнесу. Це варто того, аби побачити і до цього йти, – пояснює він.

Нагадаємо, у Києві чоловік і дівчина з Казахстану так і не доїхали до аеропорту.

Як повідомляв Знай.ua, суд вперше виправдав українця за вирощування канабісу: чоловік з інвалідністю захистив свої права, деталі резонансної справи.

Також Знай.ua писав, що Львів перетворився на смітник після Нового року: огидні наслідки бурхливої вечірки показали всій Україні.